Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κανένας νέος αντιπεριφερειάρχης

 Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κανένας νέος αντιπεριφερειάρχης

Ο ανασχηματισμός Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι κάτι μικρότερος από «μίνι» και θα περιοριστεί σε μικρές διορθωτικές αλλαγές.

Κλειστά τα χαρτιά του, καλά, κρατά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, για τις επικείμενες αλλαγές στο σχήμα διοίκησης της προσεχούς διετίας, οι οποίες και πρόκειται να ανακοινωθούν, από Δευτέρα και μετά.

Με τις συζητήσεις του ιδίου -έχοντας την πλήρη αρμοδιότητα αποφάσεων για τα πόστα ευθύνης- να μην έχουν ξεκινήσει καν με περιφερειακούς συμβούλους που θα ήθελε να αξιοποιήσει σε διάφορες θεσμικές θέσεις ή να τον διευκολύνουν αντικαθιστώντας τους, όλες οι τελευταίες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οδηγούν σε ένα συμπέρασμα.

Κανείς νέος αντιπεριφερειάρχης δεν πρόκειται να υπάρξει, εκτός κάποιας καραμπόλας της τελευταίας στιγμής. Από το επικρατέστερο αυτό σενάριο, ο ανασχηματισμός Φαρμάκη στην ΠΔΕ, επιβεβαιώνει το αρχικό στοιχείο, πως θα’ ναι κάτι μικρότερος από «μίνι» και θα περιοριστεί σε μικρές διορθωτικές αλλαγές.

Ετσι, θα αφορά στην επιπρόσθετη αρμοδιότητα των Οικονομικών στον αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέα Φίλια, αρμοδιότητα που σήμερα έχει ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο οποίος φαίνεται, τελικά, να παραμένει μόνο ως αντιπεριφειάρχης Διοίκησης.

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν ως έχουν οι αντιπεριφερειάρχες:

Χαράλαμπος Μπονάνος (Αχαΐας), Μαρία Σαλμά (Αιτωλοακαρνανίας), Γιάννης Βασιλόπουλος (Ηλείας), Φωκίων Ζαΐμης (Επιχειρηματικότητας – Ερευνας – Καινοτομίας), Θανάσης Μαυρομμάτης (Υποδομών – Εργων), Νίκος Κοροβέσης (Πολιτισμού – Τουρισμού), Θόδωρος Βασιλόπουλος (Αγροτικής Ανάπτυξης), Λάμπρος Δημητρογιάννης (Ενέργειας – Περιβάλλοντος) και Δημήτρης Νικολακόπουλος (Αθλητισμού – Εθελοντισμού – Ολυμπισμού).

Το νέο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου

Οπως έχει ήδη περιγράψει η «Π», ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο (που θα κληθεί ν’ αναλάβει άλλη περίοπτη θέση) και στην αυριανή συνεδρίαση (2μ.μ.) θα προτείνει την περιφερειακή σύμβουλο Ηλείας -δικηγόρο Αμαλιάδας Μαρία Μπίλια για την προεδρία του Σώματος.
> Αντιπρόεδρος του ΠΣ, πιθανά παραμένει ο περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας Δημήτρης Δριβίλας (παράταξη Κατσιφάρα), αφού απόψε θα συνεδριάσει η ομάδα, ενώ έχουν βολιδοσκοπηθεί κι άλλοι σύμβουλοι.
> Γραμματέας του ΠΣ θα επαναπροταθεί η περιφερειακή σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Ευθυμία Γρίνου (παράταξη Σπηλιόπουλου).

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

pelop.gr

Σχόλια