Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι του Γαλατά – Ζητούν ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της γέφυρας Ευήνου (vid)



Με δυναμική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση πολιτών και φορέων στον Γαλατά για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου.

Στη μεγάλη συνέλευση οι κάτοικοι του Γαλατά Ναυπακτίας και των γύρω χωριών ζήτησαν από τους παρόντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενεργήσουν για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας και την κατασκευή μιας σύγχρονης σύνδεσης των περιοχών που έχουν αποκοπεί και ταλαιπωρούνται καθημερινά στις μετακινήσεις τους.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μαθητές περνούν καθημερινά με τα πόδια και με δική τους ευθύνη από την υπό κατάρρευση γέφυρα για να μεταβούν στο σχολείο και στα φροντιστήρια τους στο Ευηνοχώρι, ενώ οι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής επιβαρύνονται καθημερινά με καύσιμα και χιλιομετρικές αποστάσεις για να πάνε στις δουλειές τους που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη του Ευήνου.

 Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να ασκηθούν σε κεντρικό επίπεδο πιέσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλατά κ. Μπαλωμένος, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Γκίζας και Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαθανάσης και η πολιτεύτρια του ΚΙΝΑΛ κ. Πιστιόλη, ο πρώην Υπουργός κ. Βερελής, οι πρόεδροι Ευηνοχωρίου κ. Νασόπουλος και Περιθωρίου κ. Δαδάνης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο του nafpaktianews.gr από την συγκέντρωση στο Γαλατά:


https://iaitoloakarnania.gr

Σχόλια