Επιστολή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου & Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

 


Με αφορμή τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για την πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει στην διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μία εκ των οποίων είναι η «Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου Ξηρομερίου και Βονίτσης», όπου αναγράφεται λανθασμένα αντί του σωστού «Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου Ξηρομέρου και Βονίτσης», η Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου & Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, την οποία κοινοποίησε στον Δήμαρχο Ξηρομέρου, στον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, καθώς και στους Βουλευτές του Νομού μας, προκειμένου να ενεργήσουν για την διόρθωση της αναγραφής του ονόματος της περιοχής μας από Ξηρομερίου σε Ξηρομέρου, σε περίπτωση που αποφασιστεί για τις νέες Μητροπόλεις.

**συνημμένη η επιστολή

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου

---------------------------------

Αθήνα 14/2/2022
Αρ. πρωτ.: 5

Προς
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου & Τοποτηρητή
Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας
κ.κ. Ιερόθεο
Σεβασμιώτατε,
Διαβάσαμε στα ΜΜΕ, για την πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, να προχωρήσει στην διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η μία Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομερίου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, και η άλλη Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.
Όσον αφορά την Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου που αφορά και την περιοχή μας το Ξηρόμερο, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι στην ονομασία αναφέρεται λανθασμένα ως Ξηρομερίου και όχι ως Ξηρομέρου που είναι το σωστό.
Παρακαλούμε όπως διορθωθεί η λανθασμένη αναγραφή του ονόματος της περιοχής μας από Ξηρομερίου σε Ξηρομέρου.

Μετά βαθυτάτου Σεβασμού

Για το Κεντρικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Ο              Γ. Γραμματέας

 Δημήτρης Στεργίου               Αθανάσιος Γεροδημήτρης

Σχόλια