Συνάντηση Καραγκούνη – Χατζηδάκη για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών

 Συνάντηση Καραγκούνη – Χατζηδάκη για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών

Συνάντηση Καραγκούνη – Χατζηδάκη για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών

Εκ νέου συνάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Κώστα Καραγκούνη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κύριο Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο το σε εκκρεμότητα συνταξιοδοτικό πρόβλημα των Βορειοηπειρωτών ομογενών.

Όπως είναι γνωστό η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελούσε προσωπική δέσμευση του ιδίου του Πρωθυπουργού προς τους αδερφούς Βορειοηπειρώτες.

Πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 όπου προβλέπεται ότι οι Βορειοηπειρώτες ομογενείς για να λάβουν την πλήρη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ή αναλογικά μειωμένη, με τα λιγότερα χρόνια ασφάλισης και με έναρξη τη δεκαπενταετία πρέπει να έχουν νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα 40 έτη.

Αλλιώς η σύνταξη μειώνεται αναλογικά σε ποσοστό 1/40 για κάθε υπολειπόμενο έτος, μεταξύ των δεκαπέντε και του προβλεπόμενου έτους συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, οπότε και θα καταβληθεί η σύνταξη.

Στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι αυτή η αβλεψία του νόμου να διορθωθεί με τροπολογία στο νομοσχέδιο που έρχεται την επόμενη βδομάδα στη Βουλή και αφορά τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Ο κύριος Χατζηδάκης πάντα ευαίσθητος στα εργασιακά ζητήματα και πάντα συνεπής σε όλες τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης θα επιχειρήσει να επιλύσει σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της συνταξιοδότησης των Βορειοηπειρωτών την εκκρεμότητα που είχε αναλάβει να διευθετήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια