Πρόσκληση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου για την Κυριακή 03/04/2022 στην Ταβέρνα Άγγελος στο Χαϊδάρι

 


πηγη facebook : Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανιας

Ήταν αρχές του 1982 όταν άρχισε να δημιουργείται στους διαμένοντες στην Αθήνα Κωνωπινιώτες η σκέψη για τη δημιουργία ενός Συλλόγου, ο οποίος θα γινόταν συνδετικό κρίκος με τον τόπο τους με σκοπό την αναβίωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και τη μετάδοση των εθίμων στις επερχόμενες γενιές Κωνωπινιωτών
 
Εμπνευστές και πρωτεργάτες αυτής της όμορφης ιδέας ορισμένοι ονειροπόλοι Κωνωπινιώτες, οι οποίοι κυοφόρησαν και μύησαν σε αυτήν και τους υπόλοιπους διαμένοντες στην Αθήνα συγχωριανούς τους και έτσι !!! το έτος 1982 έμελλε να είναι ιστορική χρονιά για τους απανταχού Κωνωπινιώτες, γιατί, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «ΟΙ Δώδεκα Απόστολοι».

Πρώτιστο μέλημα ήταν η ίδρυση του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου, το οποίο έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα, όπως: - Θέατρο Δόρα Στράτου, - Εορταστικές εκδηλώσεις, για την Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου, στην Αθήνα - Εκδηλώσεις Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου - Ανταμώματα Ξηρομεριτών, (Αναφορικά με τις εκδηλώσεις της (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ, καταφέρνει να είναι ο πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων, αποκτώντας αυτοδίκαια ηγετικό ρόλο, παρουσιάζοντας σχεδόν κατά αποκλειστικότητα επί σειρά ετών τα δρώμενα των εκδηλώσεων).

- Χοροεσπερίδες, συνεστιάσεις, εκδρομές ψυχαγωγικού χαρακτήρα. - Εκδηλώσεις Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΑΝ.ΣΥ.) . - Εκδηλώσεις διαφορών Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α. φορέων και την 31-12-2004 φτάνοντας στο απόγειο της καταξίωσής του, προσκεκλημένο από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, έψαλλε τα πατροπαράδοτα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο!

Ο Σύλλογος Ίδρυσε το γυναικείο τμήμα του, αναστήλωσε το πρώην νηπιαγωγείο, Το εξωκλήσι της Αγίας παρασκευής που κάθε χρόνο στην χάρη της γίνονται οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Οσιομάρτυρας, Η αναστήλωση του εγκαταλειμμένου σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο, που στεγάζει και το ιατρείο του χωριού.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει και στο μέλλον να είναι αρωγός ανάλογων πρωτοβουλιών, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και την καλύτερη κοινωνικό - πολιτιστική προσέγγιση ανθρώπων που ο Θεός θέλησε να ζούνε μαζί

Σας περιμένουμε την Κυριακή 03/04/2022 στην Ταβέρνα Άγγελος στο Χαϊδάρι να δυναμώσουμε περισσότερο τον σύλλογο μας.

Περιμένουμε περισσότερες συμμετοχές για το ΔΣ

Γεροχρήστος Γιώργος             Σόφη Ιωσηφίδη Μεράντζα

6934739784                                        6944984204

Σχόλια