«Ζωντανή» η Λαμία στο Αγρίνιο – Νίκησε τον Παναιτωλικό με 1-2

 «Ζωντανή» η Λαμία στο Αγρίνιο – Νίκησε τον Παναιτωλικό με 1-2

Με γκολ των Μανούσου (45΄) και Ελευθεριάδη (77΄) η ομάδα της Λαμίας  πήρε σπουδαία νίκη  κόντρα στον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα των πλέι άουτ και καταδιώκει τον Ατρόμητο στο κυνήγι της απευθείας (χωρίς μπαράζ) παραμονής στη Super League.

Σοβαρός τραυματισμός του Αλέξανδρου Μαλή και φόβοι για κόψιμο του αχίλλειου τένοντα του 25χρονου αμυντικού της αγρινιώτικης ομάδας.

Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο ήταν το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, εν αντιθέσει με τους παίκτες της Λαμίας οι οποίοι παλεύουν για την σωτηρία τους και κάθε ματς των πλέι άουτ είναι κι ένας «τελικός».

Ο αγώνας δεν είχε να παρουσιάσει απολύτως τίποτα στο πρώτο 20λεπτο, υπήρξε απολύτως ισορροπημένος και χωρίς αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Μετά το 20΄άρχισε να…ζεσταίνεται ο ρυθμός, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 24΄ από πλευράς φιλοξενούμενων με διαγώνιο σουτ του Καραμάνου μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ.

Η ομάδα του Αγρινίου «απάντησε» με τρεις ευκαιρίες μέσα σε τρία λεπτά (27΄- ΄30΄).

Στο 27΄σουτ του Φλόρες έξω από την περιοχή «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 28΄σουτ του Νταγκό μπλόκαρε ο Σαράνοφ με διπλή προσπάθεια.

Στο 30΄μετά από αβίαστο λάθος του Αντέτζο, ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα και από θέση τετ α τετ με τον Σαράνοφ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον πορτιέρο της Λαμίας να διώχνει σωτήρια και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Στο 42΄συνέβη ο τραυματισμός του Μαλή ο οποίος χτύπησε μόνος του και αποχώρησε από το γήπεδο με έντονους πόνους στον αστράγαλο και κλάμματα, αισθανόμενος πως έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στον αχίλλειο τένοντα κι ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για το κόψιμό του!

Η Λαμία πήρε το προβάδισμα στο 45΄. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Μανούσος από πλάγια θέση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ανέστη και βρήκε δίχτυα (0-1).

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Παναιτωλικός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55΄ο Μεντόσα εκτέλεσε από θέση βολής με τον Μπεχαράνο να του βάζει την κόντρα και να απομακρύνει σωτήρια.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου όσο κυλούσαν τα λεπτά πίεζε ολοένα και περισσότερο τη Λαμία, χωρίς όμως να απειλεί.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ελευθεριάδη που βρέθηκε (έπειτα από έξοχη κάθετη πάσα του Τζανδάρη) απέναντι από τον Ανέστη και εκτέλεσε εύστοχα (0-2).

Ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά στο ματς στο 82΄με ωραίο ευθύβολο σουτ του Ντουάρτε έξω από την περιοχή που έστειλε την μπάλα στο δεξιό παραθυράκι του Σαράνοφ (1-2), χωρίς όμως να καταφέρει στα εναπομείναντα λεπτά να φτάσει στην ισοφάριση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44΄Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71΄Αντούνες), Μάρτενσον (71΄Μπαρμπόσα), Φλόρες, Νταγκό (81΄Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (70΄Βέργος).

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46΄Μπανγκουρά), Ρόμανιτς (85΄Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80΄Βέλλιος), Μανούσος (62΄Τιρόνε) (85΄Προβυδάκης).

Γίνε πρόεδρος:

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ κράτησε όρθια τη Λαμία με δύο σωτήριες αποκρούσεις στο 28΄και στο 30΄και κυρίως στο τετ α τετ με τον Καρέλη σε ένα χρονικό σημείο όπου δεν υπήρχε σκορ και με τις δύο ομάδες στο 0-0. Σπουδαία εμφάνιση από τον Σέρβο τερματοφύλακα.

Λεφτά στην Τράπεζα (Μετακίνηση 3):

Ο Γιώργος Μανούσος πέτυχε ένα δύσκολο τέρμα περνώντας την μπάλα μέσα από την…τρύπα της βελόνας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης και έσπρωξε την ομάδα της Φθιώτιδας προς την πολύτιμη νίκη.

Lockdown:

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους υπήρξε ένας από τους αδύναμους…κρίκους στην άμυνα του Παναιτωλικού. Φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ της Λαμίας έχοντας κακή αντίδραση στο μαρκάρισμα του σκόρερ Ελευθεριάδη.

Χωρίς προβλήματα έβγαλε το ματς ο ρέφερι Γιάννης Παπαδόπουλος. Σωστά άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί μετά από πτώση του Αποστολάκη μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο 64΄. Σωστά μέτρησε και το δεύτερο γκολ της Λαμίας αφού ο σκόρερ (Ελευθεριάδης) δεν ήταν σε θέση οσφάιντ.

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Η Λαμία ήθελε περισσότερο τη νίκη και κατάφερε να την πάρει με όπλο όχι απλά το…γυαλισμένο μάτι των παικτών της αλλά και την αποτελεσματικότητα που έδειξαν στην τελική προσπάθεια. Οι Φθιώτες ξέφυγαν 8 βαθμούς από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης και κράτησαν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον 12ο της βαθμολογίας Ατρόμητο.

Ο Παναιτωλικός είχε τις ευκαιρίες στο α΄ημίχρονο να πάρει το τιμόνι του αγώνα δεν το έκανε και πλήρωσε τα αμυντικά του κενά σε ένα ματς που περισσότερο και από την ήττα του κόστισε και τον πληγώνει ο σοβαρός τραυματισμός του Μαλή.

Πηγή: sdna.gr

Σχόλια