Λευτέρης Μάντζαρης: Κύριε Γεωργούλα, αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε σε μια προσπάθεια, με προτάσεις και ιδέες, που γίνεται για να αλλάξει κάτι στον τόπο τούτο, τουλάχιστον μην θορυβείτε.

 

 


Έχει ενδιαφέρον η ανάρτηση του κ. Γεωργούλα εκτός των άλλων και από μυθιστορηματική άποψη. 

Οι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ισχυρίζονται ότι ο ένοχος (σχήμα λόγου είναι, μην παρεξηγηθούμε πάλι), επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Έτσι δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Γεωργούλας επανέρχεται ξανά και ξανά σε πονεμένες ιστορίες, σε μια μάταιη προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, καταφέρνοντας τελικά να επιβαρύνει τη θέση του.

1) Όταν αναλάβαμε την Κοινωφελή Επιχείρηση, παραλάβαμε σε ρευστό χρήμα 0,90 λεπτά και ταμείο σε τραπεζικό λογαριασμό 6.912,32 €, με το προσωπικό δύο μήνες απλήρωτο. Αν αναλάμβανε σήμερα τη διοίκηση της Κοινωφελούς ο κ. Γεωργούλας, θα είχε ταμείο επιχείρησης σε τραπεζικό λογαριασμό 193.900,42 €, το προσωπικό πληρωμένο χωρίς να έχουμε εισπράξει τη χρηματοδότηση του Δήμου για τις μισθοδοσίες (48.000 €), την επιχορήγηση του Φιλόδημου (62.000 €), να μην ξεχνάμε την υποχρηματοδότηση των ΚΔΑΠ, την επιστροφή των χρημάτων από τις μισθοδοσίες (ΟΑΕΔ) και χωρίς να έχουμε δανειστεί από τη Σχολική Επιτροπή (!!!!!).

Και επειδή η ροή που εκταμιεύονται τα χρήματα στη Κοινωφελή είναι διαφορετική μέσα στο χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2021 το ταμείο της επιχείρησης σε τραπεζικό λογαριασμό ήταν 118.855,83 €.

Κατασπατάληση και πλεόνασμα, όπως και να το περιγράψεις, είναι κομμάτι δύσκολο να το εξηγήσεις. Για παράδειγμα σύμβαση επτά μηνών προς 16.000 € αποκλείεται να βρεθεί στη διάρκεια της θητείας μας. Αντιθέτως θα βρεθεί περισσότερο προσωπικό στα ΚΔΑΠ, με συνολική μισθοδοσία μικρότερη από τη μισθοδοσία επί των ημερών της δικής του διοίκησης, με λιγότερο μάλιστα προσωπικό.

Τέλος θα τον παρακαλούσα να μας δώσει μερικά παραδείγματα κατασπατάλησης των χρημάτων των ΚΔΑΠ, τουλάχιστον να καταλάβουμε τι εννοεί. Γιατί από παχιά λόγια χορτάσαμε.

Αυτά ως προς την κατασπατάληση...

2) Σχετικά με την αδιαφάνεια τον πληροφορώ ότι η Επιχείρηση είναι ανοιχτή σε όλους, μιλάμε με όλους και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε.

3) Σχετικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς, αν καταλάβαμε σωστά μας εγκαλεί ο κ. Γεωργούλας για αποφάσεις της Κυβέρνησης... Μάλιστα… Στα καθ υμάς, όσον αφορά τον «αποκλεισμό» της μείζονος αντιπολίτευσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς, υπεύθυνη δεν είναι η Δημοτική Αρχή, αλλά η παράταξή του, καθώς αποποιήθηκε τη θέση της κατά τη διάρκεια εκλογής των μελών του Δ.Σ. της Κοινωφελούς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης κάθε χρόνο (με εξαίρεση τον φετινό), υπήρχε επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μας καταθέσουν προτάσεις επί του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς (αρκετές γινόταν αποδεκτές).

Για να δούμε πόση υποκρισία αποπνέει η ανάρτηση, ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο τυχαίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. των δύο διοικήσεων (αναφερόμαστε στους λίγους και εκλεκτούς της ανάρτησης) και πόσο περισσότερο αντιπροσωπευτικό είναι το ένα από το άλλο Συμβούλιο (δεν αναφερόμαστε στην προσωπικότητα των δύο Δ.Σ., οι οποίοι έτσι και αλλιώς είμαστε φίλοι και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση).

2018: (Γεωργούλας, Ρετούλης, Κακούρης, Τζαχρήστας, Στεργίου, Ρηγάλος).

2021: (Μάντζαρης, Λαϊνάς, Ζορμπάς, Γκόλιας, Ρεπάνη, Λιότου, Συγγούνης).

4) Μας κατηγορεί ότι κατασπαταλούμε χρήματα στο βωμό του ρουσφετιού, με την πρόσληψη εργαζομένων μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Μας κατηγορεί για κάτι που ούτε καν τους πέρασε από το μυαλό. Να προσφέρει ο εργαζόμενος υπηρεσίες στο Δήμο νόμιμα.

Του επισημαίνουμε λοιπόν ότι η αποστολή, η φύση της Κοινωφελούς αυτή ακριβώς είναι, να προσφέρει εργασία σε ανέργους, προστατεύοντας και όχι κατασπαταλώντας όπως άκριτα και λανθασμένα ισχυρίζεται 50.0000(!!!!) €. Που τα βρήκε τα 50.000 € που κατασπαταλάει(!!!) η Κοινωφελής και από πότε είναι κατασπατάληση η προσφορά εργασίας;

Διότι με το πρόγραμμα 18-30 προσλάβαμε προσωπικό στην Κοινωφελή, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε μισό ευρώ. Επίσης με το πρόγραμμα 30 ετών και άνω, που απευθύνεται σε περιοχές με χαμηλή απασχόληση, προσφέραμε εργασία σε ανέργους και είμαστε περήφανοι γι αυτό και χωρίς παραταξιακά κριτήρια, κάνοντας οικονομία στην Επιχείρηση, καθώς η συμμετοχή μας στην μισθοδοσία κυμαίνεται από 25-50% και είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό για τον επαγγελματισμό τους και για τις υψηλές υπηρεσίες που προσέφεραν και προσφέρουν.

Τέλος με τα προγράμματα που απευθύνονται σε ΑΜΕΑ, νιώθουμε ευτυχείς που δίνουμε την δυνατότητα σε συνδημότες μας, να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να ενισχυθούν οικονομικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Την αδράνεια τη δική τους, για να μην πούμε τίποτε άλλο, να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες, μην μπορώντας να το χωνέψουν, την μετατρέπουν σε κατηγορώ εναντίον της Επιχείρησης και των εργαζομένων.

 

ΠΑγΟ.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη χαρά που νιώθει ο κ. Γεωργούλας, που τον πρώτο χρόνο δεν υλοποιήθηκαν λόγω covid και τον δεύτερο λόγω διακοπής της χρηματοδότησης από την ΓΓΑ.

Τα ΠΑγΟ τρέχουν δεκαετίες και αντί να απολογούνται που δεν τα εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας εργασία σε γυμναστές και άθληση στους δημότες, χαίρονται που λόγω covid και λόγω διακοπής της χρηματοδότησης δεν υλοποιούνται.

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι σε συνεννόηση με την ΓΓΑ, θα υλοποιηθούν με Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, που θα προσληφθούν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ πολύ σύντομα.

Όσο για τα 4.000 ευρώ που σας φαίνονται λίγα, να είστε σίγουρος ότι αν χρειαστεί θα ενισχυθούν.

Βιαστήκατε να χαρείτε.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ.

Ενημερωτικά λοιπόν τελειώνει η τακτοποίηση του Δημοτικού Σχολείου στη Σκουρτού, που προορίζεται για Μουσείο Βελανιδιάς (δωρεάν από τον κ. Μ. Τζογάνη) και ακολουθεί η τακτοποίηση του Λαογραφικού της Παλαιομάνινας (του γνωστού σε όλους πλέον, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα) με σκοπό τη δημιουργία ενός Μουσείου σύγχρονου μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

 

ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Πετάξατε 50.000 €, εδώ μιλάμε για κατασπατάληση, σε ένα ανεπαρκές από κάθε άποψη κτίριο για δημιουργία ΚΗΦΗ (η πρόσκληση ακόμη έρχεται) και εν τω μεταξύ χάσατε την πρόσκληση του 2017 για δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου, που ήταν ιδανικό γι αυτό το κτίριο. Συν τοις άλλοις διέκοψε τη λειτουργία του και το περιφερειακό ιατρείο της Κανδήλας που στεγαζόταν εκεί.

Ενημερωτικά λοιπόν το κτίριο έχει ξαναβαφτεί (χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ), από εργαζομένους των προγραμμάτων και τα 5.000 χιλιάδες € προορίζονται για την μόνωση του κτιρίου, όπου ξοδέψατε 4.500 ευρώ χωρίς να τα καταφέρετε.

Πρόθεσή μας λοιπόν η δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο χώρο αυτό.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ.

Για το χώρο αυτό ξοδέψατε 20.000-25.000 € (σύμφωνα με μια μελέτη και τον απολογισμό σας). Αυτό που κάναμε εμείς ήταν η τακτοποίηση του κτιρίου (3.900 ευρώ), γιατί ήταν στον αέρα, τοποθετήσαμε πυρόσβεση (1.900 €) και δύο air condition (1.600 €). Απομένουν τα αποδυτήρια (γυμναστήριο χωρίς αποδυτήρια) έτσι ώστε να πάρει έγκριση με βάση τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Εκεί θα κατευθυνθούν τα 12.000 € που αναφέρετε

Να μας πείτε που τα βρήκατε τα 30.000 €, από που βγάλατε αυτό το ποσό; Εμείς δαπανήσαμε 7.400 €. Πείτε μας πως μαζεύονται 30.000 €, διαφορετικά όπως και με τα 50.000 €, θα είστε ψεύτης και συκοφάντης.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.

Ο πολιτισμός κ. Γεωργούλα κακώς σας μάθανε ότι έχει τιμή μέτρησης το ευρώ. Αν είχε τιμή μέτρησης το χρήμα, το Ξηρόμερο θα είχε αναδειχθεί στην θητεία της προηγούμενης διοίκησης, προστατευόμενος τόπος.

Πολιτισμός είναι και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και ο εθελοντισμός και οι καθαροί δρόμοι και η πρόσληψη διάφορων ειδικοτήτων στα ΚΔΑΠ και στο Βοήθεια Στο Σπίτι και άλλα πολλά που παρέχει η Κοινωφελής χωρίς να κάνει θόρυβο ή να κολλάει πινακίδες.

Σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση από τον Δήμο.

Τελειώνοντας και αφήνοντας κατά μέρος όλα αυτά τα ηχηρά και ψεύτικα, αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε σε μια προσπάθεια, με προτάσεις και ιδέες, που γίνεται για να αλλάξει κάτι στον τόπο τούτο, τουλάχιστον μην θορυβείτε.

Σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λευτεράκη ειναι αλήθεια οτι εισαι μάρτυρας κατα της επιχείρησης πυ τυνγχνει να εισαι πρόεδρος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά εδω δεν βλέπουμε ανάπτυξη στην επιχειρηση απλα έγινε ενα ιδρυμα με χρήματα τον ΚΔΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κοινωφελης είναι ένα μεγάλο πλυντήριο που δεν την ελέγχει κανένας. Μπείτε στο διαύγεια να δείτε το γίνετε εκεί, αλλά τα blog όλοι κάνετε τσιμουδιά για τον λευτερακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μας λες πως πληρώθηκε η εκδήλωση για τον Μαρίνο
    Και το τραπέζι για την τελετή της εκδήλωσης για το μνημείο του καρασεβδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου