Συντήρηση φωλιών για την υποδοχή των πελαργών στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

 


Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (πρώην Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων) ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους λευκοπελαργούς στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Οι  πελαργοί, μετά από ένα μακρύ ταξίδι, επιστρέφουν κάθε χρόνο στις φωλιές τους για να μείνουν έως τον Οκτώβριο.

Την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2022  τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Κασβίκης Ιωάννης και κα Κουτσογιάννη Κυριακή σε συνεργασία με τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου και την ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου προέβησαν στον καθαρισμό και συντήρηση  2 φωλιών λευκοπελαργών στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Με το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου ο κ. Γρηγόρης Κατσαδούρης εκ του Δήμου και ο κ. Κασβίκης Ιωάννης, προέβησαν στην τοποθέτηση υλικού (ξύλα και χώμα) σε 2 τεχνητές φωλιές προς αποκατάστασή τους από τις φθορές που υπέστησαν τον χειμώνα. Οι τεχνητές φωλιές είχαν τοποθετηθεί σε  κολώνες της ΔΕΗ στο Νεοχώρι από τον Φορέα Διαχείρισης το 2021.

Στόχος της δράσης ήταν η συντήρηση των φωλιών, ώστε η αναπαραγωγική διαδικασία των πουλιών να γίνεται με επιτυχία και παράλληλα να μη δημιουργούνται κίνδυνοι από την ύπαρξη των φωλιών στις κολόνες της ΔΕΗ.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου για την παραχώρηση του  ειδικού καλαθοφόρου οχήματος καθώς και τους υπαλλήλους του κ.κ. Κατσαδούρη Γρηγόρη και Κουφό Χρήστο για την συνεργασία τους. Επίσης να ευχαριστήσουμε τη ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου και τους υπαλλήλους της κ.κ. Καρέτσο Γεώργιο, Τσίντζο Γεώργιο και Διαμάντη Φίλιππο που συνέβαλαν στο να διεκπεραιωθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια η όλη διαδικασία της συντήρησης των φωλιών.

Οι φωλιές είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν και την φετινή άνοιξη τους φτερωτούς μας επισκέπτες.

https://iaitoloakarnania.gr


Σχόλια