Εικόνες απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου…

 


Η σημερινή (30/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας, καθώς δε συμμετείχαν σ’ αυτήν δυο δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης οι  κ.κ. Τζαχρηστας και Σαμαλεκος καθώς και οι δυο πλέον Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λαινας και Γκολιας

Από τις  δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «δυνατό Ξηρόμερο» και «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου» συμπεριλαμβανομένων τον ανεξάρτητων κ.κ. Λιβανη ,Γεωργουλα και Ζωγας που απείχαν σιωπηρά. Η δημοτική Παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου " συμμετείχε 

Τυχόν αδικαιολόγητη απουσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης είναι ένα από τα πλέον σοβαρά γεγονότα, που ασχέτως των ερμηνειών που μπορεί να δίδει καθένας,αναδεικνύει ευδιάκριτα ρήγμα στη συνοχή της συμπολίτευσης.
 
Ουδείς, άλλωστε, μπορεί να ερμηνεύσει αυθαίρετα την πολιτική στάση των δυο δημοτικών συμβούλων για την απουσία τους από συνεδρίαση του Σώματος, πλην των ίδιων.
 
Ωστόσο, ούτε τυχαία ούτε και συγκυριακή θεωρείται ότι ήταν, η απουσία των δυο δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης ,των επικεφαλής και όλων των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «δυνατό Ξηρόμερο» και «Αναζωογόνηση Ξηρόμερου»
 
«Μομφή» στον κ. Τριανταφυλλακη ;Κι αν ΝΑΙ!! …
γιατί δεν μπήκαν στο κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους της μομφής!!
 
Η απουσία από τα δημοτικά συμβούλια , ιδίως όταν δεν δικαιολογείτε δημόσια και επαρκώς , λαμβάνεται ως είναι προσβολή στους θεσμούς, προσχηματική, αδικαιολόγητη, υποκριτική, παρελκυστική και τακτικίστικη ,αφού εν τέλει τορπιλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και του ανώτατου δημοκρατικού θεσμικού συλλογικού οργάνου του

Η απουσία αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο υπόθεση προσώπων αλλά και παθογένεια του Ν 4555/2018 (Κλεισθένης) που έβγαλε δημάρχους σ’ ολόκληρη την Ελλάδα , χωρίς να έχουν πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.
 
Η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση στους δήμους δεν συγκροτείται, «πρωτογενώς» από το κυρίαρχο εκλογικό σώμα αλλά «δευτερογενώς» από τους εκπροσώπους του στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Και βέβαια είναι άριστο και δημοκρατικό σύστημα εκλογής η απλή αναλογική ,προϋποθέτει όμως , πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς που να ανταποκρίνονται στη βαριά ευθύνη που απορρέει από την εφαρμογή της .
 
Η υπεύθυνη αντιπολίτευση, εκτός από υγιής, γόνιμη, καλοπροαίρετη, με εποικοδομητικό λόγο , με ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο, με αυστηρή κριτική , με καταγγελίες στα «κακώς κείμενα» , με πρόταξη ολοκληρωμένων κι επεξεργασμένων προτάσεων για την ανάπτυξη του δήμου και τη βελτίωση της ζωής των δημοτών , απαιτεί συνεχής παρουσία και όχι απουσία
 
Αφού εν τέλει κοινός είναι ο στόχος τους , «το καλό του Ξηρομέρου» ,οφείλουν όλες οι παρατάξεις, να προσπαθήσουν και να βρουν κοινά πατήματα, κοινές πορείες..
 
Οι εικόνες απαξίωσης του Δ.Σ. δεν τιμούν κανέναν.

 ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS

Σχόλια