ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ: ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΠΟΤΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ



Λεπτομέρειες για το έκτακτο δώρο Πάσχα - την επιταγή ακρίβειας θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει η πληρωμή πριν από το Πάσχα.

 Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαλύψει ενιαίο πρόγραμμα στήριξης που θα περιλαμβάνει το στοχευμένο οικονομικό βοήθημα για τους πιο ευάλωτους σε συνδυασμό με τις οριζόντιες παρεμβάσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Οι ανακοινώσεις για το άτυπο δώρο Πάσχα, μία επιταγή ακρίβειας κατά την ορολογία του πρωθυπουργού σε συγκεκριμένες κατηγορίες χαμηλών εισοδημάτων είναι πλέον θέμα χρόνου, καθώς επιδιώκεται η νομοθέτησή της το συντομότερο, όσο το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να εξετάζει σενάρια για το ύψος και τους δικαιούχους με την αγωνία να μην εκτροχιαστεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για αντιγραφή του μοντέλου Χριστουγέννων με τα χρήματα να δίνονται σε πάνω από 1 εκατ. πολίτες. Μόνο που αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται εναγωνίως έξτρα δημοσιονομικός χώρος για να προστεθούν και άλλοι δικαιούχοι. 

Όπως αναφέρουν πηγές, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πριν από μερικές εβδομάδες οι υπολογισμοί και τα σχέδια ήταν επί χάρτου «τα οποία ξεπερνιούνται από την πραγματικότητα». 

Στο πλαίσιο αυτό έχουν τρέξει τα σενάρια για έκτακτο δώρο Πάσχα 250-300 ευρώ (σύμφωνα με τα αρχικά μοντέλα) που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα ξεπερνά τις κατηγορίες ευάλωτων της τελευταίας, χριστουγεννιάτικης ενίσχυσης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια