Και οι νεκροί θύμα των ψήφων !

 




Ελλάς, το Μεγαλείο σου...

Συγκλονισμένη, για ακόμη μια φορά, η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τις λεπτομέρειες για  το στυγερό έγκλημα στην Ανδραβίδα. Ανθρωπόμορφο κτήνος που παραμένει-προς το παρόν- ασύλληπτο σκότωσε με φρικαλέο τρόπο ανδρόγυνο και τα δυό αγγελούδια τους.





Η εγκληματικότητα στα ύψη. Σε καθημερινή βάση απρόκλητες και στυγερές δολοφονίες, βασανισμοί, βιασμοί, οπαδική βία, απαγωγές, εμπόριο ναρκωτικών και  τόσα άλλα πρωτοφανή ειδεχθή εγκλήματα. Και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται , ή να είναι σε θέση να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο. Κανενός, μα κανενός δεν ιδρώνει το αυτί...Τι τύχη μπορεί να έχει αυτός ο τόπος ;

Αν ζούσε ο Γ. Σουρής, απογοητευμένος και αηδιασμένος από τα τεκταινόμενα θα αναφωνούσε: ‘’Ω, Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαιδάρους βγάζεις τώρα...’’

Το πλοίο του τρόμου...

Κοντά δυο βδομάδες τώρα και η φωτιά δεν λέει να σβήσει στο κουφάρι του Euroferry Olympia, παρά τις όποιες υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβέστες. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο  να βυθιστεί το πλοίο.Αν  αυτό συμβεί θα είναι ότι το χειρότερο περιβαλλοντικά για την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και όχι μόνο. Και φυσικά, απρόβλεπτες οι συνέπειες και οι επιπτώσεις από μια τέτοια θλιβερή εξέλιξη για την οικονομία, τον τουρισμό, την αλιεία κλπ.

Οι ευθύνες για ότι ήθελε συμβεί, τεράστιες για τη Δημοτική Αρχή, που δέχτηκε αδιαμαρτύρητα να ‘’φιλοξενήσει’’ στο Πλατυγιάλι μια τοξική βόμβα.

Τι θα πει τώρα στους Άραβες επενδυτές του Πλατυγιαλίου, ο ‘’φαν’’   της επένδυσης Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης.;  Αυτό είναι ένα ερώτημα κρίσεως....

Και οι νεκροί θύμα των  ψήφων !

Διαβάζω την επιστολή του ΑΠ. Πανταζή, με την οποία, σχεδόν, εκλιπαρεί τη Δημοτική Αρχή να αποπερατώσει το έργο στο νεκροταφείο Αστακού, έτσι ώστε οι νεκροί να ησυχάσουν στην τελευταία τους κατοικία.

Ο ίδιος δηλώνει διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό, που απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθούν, τα όποια έργα υπολείπονται στο ακίνητο, που ίδιος δώρησε στο Δήμο, ώστε το νεκροταφείο να καταστεί λειτουργικό. Ούτε μετά θάνατον δεν μπορούν να ησυχάσουν  οι αποδημούντες εις κύριον συμπολίτες μας.

Από το 2018 έγινε η δωρεά και ακόμη τίποτα.

Ακόμα και το νεκροταφείο στην διαπαραταξιακή αντιπαράθεση ; Έλεος! Αν , σε τελευταία ανάλυση δεν αξιοποιούν την προσφορά Πανταζή, ας κάνουν  οι ίδιοι , ή οι προστρεχάμενοί τους αντίστοιχη δωρεά. Καταστάσεις σαν αυτές που βιώνουν οι Αστακιώτες, που χάνουν προσφιλή τους πρόσωπα, είναι πρωτόγνωρες και απαράδεκτες. Τόση, μικροψυχία ; Τόσος φανατισμός ; Κάποιοι, φαίνεται δεν έχουν το θεό τους και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα.

Πατρίκιοι και Πληβείοι...

Επέρεται ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ για το κονδύλι των 6.050.000 εκατ. Ευρώ για τα έργα υδροδότησης Αστακού και Μύτικα. 

Ο,τιδήποτε θετικό είναι ευπρόσδεκτο και επικροτούμενο. 

Είθε, οι διαδικασίες να επισπευσθούν, κατά το δυνατόν, ώστε το έργα να υλοποιηθούν και να λυθεί, επιτέλους, το πρόβλημα υδροδότησης του Αστακού, που έχει προσλάβει μόνιμο χρακτήρα τα τελευταία 30 με 40 χρόνια. Η περίπτωση θυμίζει γεφύρι της Άρτας.

Για να μη δούμε , όμως, συνέχεια στο κακόγουστο αυτό σήριαλ, θα πρέπει  το έργο να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς ανεξάρτητους πραγματογνώμονες, ή από διαπαραταξιακή Επιτροπή, που θα πλαισιώνεται από ειδικούς , κατά περίπτωση πχ μηχανικούς  αλλά και κατοίκους της περιοχής κλπ. Αλλιώς θα έχουμε έργα που δεν θα τελειώσουν ποτέ, ενώ ο κίνδυνος για ατασθαλίες και διασπάθιση χρήματος, μοιάζει να είναι αναπόφευκτος.

Σε πρώτη μοίρα και πάλι Αστακός και Μύτικας, ενώ περίπου 10 χωριά θα περιμένουν , ποιός ξέρει για πόσο ακόμα, να γίνει το έργο ΣΥΚΞ για να υδροδοτηθούν  από τα Αχυρά. Έργο , ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν. Είπαμε, το Ξηρόμερο έχει πολίτες Πρώτης και Δεύτερης Κατηγορίας, αλλά στην ψηφοφορία , πάντως,είμαστε όλοι ίσιοι. Κάτι είναι και αυτό.....

Και με την ευκαρία, τι γίνεται με το έργο του αγωγού από τον άγιο Δημήτριο ; Ευσταθούν οι καταγγελίες Στάικου ; Υπάρχει στο Δήμο σχετική έκθεση-πραγματογνωμοσύνη από τους επιθεωρητές της Περιφέρειας ; Τί λέει για όλα αυτά η αντιπολίτεση ; Το έχει ψάξει το θέμα ; Τι λένε οι αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανεξαρτήτως παράταξης  στην οποία ανήκουν, ή είναι ανεξάρτητοι ; Μήπως, πρέπει να πληροφορηθούμε τη θέση τους, για να γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές ; Χρη θαρσείν , κύριοι....

Η σιωπή στο ΔΣ...

Η σιωπή λένε πως είναι χρυσός. Αλλά , θα πρόσθετα,  όχι πάντα. Προσωπικά, θα περίμενα παρεμβάσεις-τοποθετήσεις  των Δημοτικών  Συμβούλων για τα όσα θλιβερά διημείφθησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κύριοι εκπρόσωποί μας, νοιώθουν ικανοποιημένοι από τα όσα έλαβαν χώρα στην εν λόγω συνεδρίαση και, πολύ περισσότερο, τα υιοθετούν ;  ΑΝ όχι, γιατί δεν στηλίτευσαν τις ανοίκειες συμπεριφορές. Ευθύνη δεν φέρουν μόνο οι πρωταγωνιστές, αλλά και εκείνοι που ανέχονται το ΔΣ να προσιδιάζει σε καφενείο, ή γήπεδο. Ετσι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Σχόλια