Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας... και αδιάβαστοι(;) και υπηρέτες αφεντάδων(;). Άκρως επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.

 


5/3/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ

ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας... και αδιάβαστοι(;) και υπηρέτες αφεντάδων(;). Άκρως επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.


Δεν είναι η πρώτη φορά που εκλεγμένοι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, πηγαίνουν αδιάβαστοι(;) για να ψηφίσουν ένα θέμα που άπτεται του κοινωνικού συμφέροντος και που σε πολλές περιπτώσεις η ψήφος τους θα καθορίσει το μέλλον των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτελείτε από εκλεγμένα μέλη που στην πλειοψηφία τους, συμμετέχουν σε συνεδριάσεις και ψηφοφορίες θεμάτων και προβλημάτων, εντελώς αδιάβαστοι(;).

Στην τελευταία συνεδρίαση της, η εν λόγω επιτροπή μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητούσε και το αίτημα μετεγκατάστασης ιχθυοκαλλιέργειας, η οποία δεν λειτουργεί από το 2015 έως σήμερα, και τρεις φορές η αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ανανέωσε την άδεια λειτουργία της για λόγους μη τήρησης της νομοθεσίας.

Οι μονίμως αδιάβαστοι(;) σύμβουλοι, κατά πλειοψηφία, ψήφισαν θετικά για την μετεγκατάσταση της μονάδας, που δεν λειτουργεί και δεν έχει άδεια σε ισχύ, αγνοώντας τις αρνητικές αποφάσεις της διοίκησης, παραβιάζοντας προκλητικά την νομοθεσία και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την αρνητική απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου και των δημοτών του.

Οι συγκεκριμένοι αιρετοί πολιτικοί, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, ψηφίζουν με κριτήρια που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της και γι' αυτό το λόγο είναι επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.

Ο Πρόεδρος της, αν και ενημερώθηκε εγκαίρως, εντελώς αντιδημοκρατικά δεν επέτρεψε σε εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα, να συμμετάσχει στην εν λόγο συνεδρίαση και να εκθέσει τις απόψεις μας.

Φοβήθηκε τα επιχειρήματα μας και μας φίμωσε, δεν τόλμησε να έρθει σε διάλογο μαζί μας. Αντιδημοκρατικές, προσβλητικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές από ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο των πολιτών.

Είναι όμως αδιάβαστοι; Όχι βέβαια, ξέρουν πολύ καλά τι ψηφίζουν, απλά υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και εντολές που είναι ενάντια στο συμφέρον των πολλών, των κατοίκων της περιοχής, του πολύπαθου Ξηρομέρου, που τελευταία έχει μπει στο στόχαστρο πολιτικών και ενεργειών για βίαιη κατάληψη στεριάς, αέρα και θάλασσας για ιδιωτικά συμφέροντα.

Τους έχουμε καταλάβει, γνωρίζουμε πως σκέφτονται, πως λειτουργούν και πως ψηφίζουν.

Είναι ταγμένοι στο στόχο των ενδιαφερομένων Π.Ο.Α.Υ παντού με κάθε τίμημα.

Είμαστε απέναντι…

Ο αγώνας μας συνεχίζεται...


Σημείωση για να ξέρουμε.

Θετικά ψήφισαν: Παράταξη Φαρμάκη: Δημητρογιάννης Λάμπρος (Πρόεδρος), Χαλιμούρδα Αγγελική (Αντιπρόεδρος), Κοντογιάννης Γεώργιος, Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Νικολακόπουλος Δημήτριος, Γούδας Μιχαήλ, Παράταξη Κατσιφάρα: Ρούση Ντζιμάνη Αγγελική, Κόντης Κωνσταντίνος, Μπαλαμπάνης Νίκος.

Αρνητικά ψήφισαν: Παράταξη Κατσιφάρα: Δρίβιλας Δημήτριος, Παράταξη Σπηλιόπουλου: Κατσικόπουλος Δημήτριος, Παράταξη ΚΚΕ: Μωραΐτης Νικόλαος, Παράταξη Χατζηλάμπρου: Κούστας Κωνσταντίνος.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ

ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Σχόλια