ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ : ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ !΄

 

Συνέβη και αυτό... . Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου δεν κατέστη δυνατόν, λόγω έλλειψης απαρτίας, να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2022
Η Συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, ματαιώθηκε αφού παραβρέθηκαν 11 Σύμβουλοι-εννέα τις Συμπολίτευσης και οι κ.κ Κομπλίτσης και Ζαφείρης-τη στιγμή που απαιτείται απλή πλειοψηφία , δηλαδή 14 Σύμβουλοι παρόντες. Απουσίαζαν όλοι οι άλλοι, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ Γκόλιας, Λαινάς, Σαμαλέκος και Τζαχρήστας, που προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας αλλά κάποιοι έχουν αποστασιοποιηθεί , ή ανεξαρτητοποιηθεί.

Η Ματαίωση της συνεδρίασης συμπαρέσυρε και την συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Νέα συνεδρίαση θα προγραμματισθεί σύντομα. Να σημειώσουμε ότι τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός, που αποτελούν την πεμπτουσία για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία κάθε Δήμου, έπρεπε να έχουν, υπό κανονικές συνθήκες, ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, λόγω, προφανώς, αδυναμιών της Δημοτικής Αρχής , με αποτέλεσμα να εξαντληθεί ο προβλεπόμενος χρόνος, αλλά και η παράταση, που λήγει αύριο Πέμπτη.

Ο Δήμος Ξηρομέρου κατάφερε να κατακτήσει ακόμη μια αρνητική πρωτιά, αφού είναι , ίσως ο μοναδικός Δήμος στη χώρα, που άφησε να περάσουν άπρακτες και οι δύο προθεσμίες για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού.

Κακός Σύμβουλος η αλαζονεία

Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μάλλον αναμενόμενο, με την έννοια ότι κάποια στιγμή, θα συνέβαινε. Και τούτο γιατί οι σχέσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ήταν διαταραγμένες καιρό τώρα και είχαν φτάσει στα άκρα. Προσωπικές αντεγκλήσεις, επιθέσεις σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο -ακόμα και για θέματα υγείας- υπονοούμενα, ύβρεις και χυδαιολογία, ήταν αδύνατο να μην φέρουν τα πράγματα εδώ , που ήλθαν.

Η Δημοτική Αρχή και κάποιοι που περιστοιχίζουν τον κ. Δήμαρχο μέθυσαν από την εξουσία και έχασαν την αυτοκυριαρχία τους. Η αλαζονεία, η έπαρση και μερικές φορές η αμετροέπεια κυριάρχησαν στη συμπεριφορά τους, προκαλώντας τον θυμό αρχηγών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου προκλήθηκαν και μερικές φορές λοιδωρήθηκαν δημόσια, πράγμα που τους ανάγκασε να αποστασιοποιοηθούν από την παρατάξαη με την οποία εξελέγησαν, μη συμβιβαζόμενοι με τις όποιες προσβολές δέχτηκαν ακόμη και από τον ίδιο τον κ. Τριανταφυλλάκη.

Προφανώς, οι της πλειοψηφούσας παράταξης πίστεψαν , αφελώς, ότι δεν χρειάζονται την αντιπολίτευση, αλλά, ούτε και κάποιους δικούς τους Δημοτικούς Συβούλους.

Ερμήνευσαν απολύτως λάθος τα πράγματα, παρασυρόμενοι από την αλαζονεία και την περισευάμενη έπαρση.

Τώρα , φαίνεται πως ήλθε η ώρα να εισπράξουν τα επίχειρα των πράξεών και των επιλογών τους.

Άξιος της τύχης του ο καθένας, θα μου πείτε. Μόνο που το τίμημα το πληρώνουν και οι Δημότες, αφού η λειτουργία του Δήμου έχει , πλέον, καταστεί απολύτως προβληματική.

Από μία Δημοτική, που παραπαίει, τι μπορούμε να περιμένουμε;

ΒΕΛΟΥΤΣΑ ....

Σχόλια

 1. Η απουσία αιρετών πολιτικών εκπροσώπων στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας απο τακτικές ή έκτακτες συνεδριάσεις, ακόμα και άν θεωρηθεί ελεύθερο δικαίωμα
  του κάθε αιρετού δημοτικού συμβούλου η απουσία, στερεί
  η απουσία το εξίσου ελεύθερο δικαίωμα των συναδέλφων συμπολιτευομένων και αντιπολιτευομένων δημοτικών συμβούλων, στην παράθεση ή και την αντιπαραβολή
  του συνόλου των διαφορετικών απόψεων στα θέματα
  του δήμου μας.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  απλός υποστηρικτής της δημοτικής και προοδευτικής
  παράταξης του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου