ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ : ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 


Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Το κάκιστο κλίμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η προσπάθεια αποποίησης ευθυνών,  φαίνεται πως  δεν αφήνουν ανεπηρέαστους Δημοτικούς Συμβούλους, που νοιώθουν  σφόδρα ενοχλημένοι από συμπεριφορές και πρακτικές ορισμένων, που επιδεικνύουν περίσσεια αλαζονεία.

Δημοτικός Σύμβουλος μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υποβάλει δήλωση ανεξαρτητοποίησης, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψουμε το όνομά του, πράγμα , που σεβόμαστε απολύτως......


Ο ίδιος μας είπε ότι δέχεται παροτρύνσεις ή και πιέσεις να μην υλοποιήσει την απόφασή του, αλλά είναι αμφίβολο ότι οι προσπάθειες αυτές θα τον κάμψουν, καθώς φαίνεται ότι το ποτήρι  έχει ξεχυλίσει για τον ίδιοκαι δεν είναι διατεθειμένος να φορτωθεί ευθύνες, που δεν  του αναλογούν.  Έντονα δυσαρεστημένος εμφανίζεται και δεύτερος Σύμβουλος, που κρατά χαμηλούς τόνους, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται να ‘’τα βροντήξει’’ και αυτός, γιατί όπως μας είπε, η κατάσταση ‘’δεν πάει άλλο’’.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ώρες, ή ημέρες θα φανεί έαν οι δύο Σύμβουλοι θα μεταπεισθούν, ή θα προχωρήσουν στην απόφασή τους.

Την ίδια στιγμή δημιουργείται ένας πυρήνας  ατόμων έμπειρων περί τα αυτοδιοικητικά, που πλαισιώνονται από νέα άτομα, που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον αυτοδιοικητικό χώρο και διακρίνονται για τις δυνατότητές τους. Πρόκειται για επιτυχημένους επαγγελματίες, προερχόμενους απο διάφορους χώρους, που θέλουν να διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση στο Δήμο, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και προοπτική. Παράλληλα, αρκετοί από τους σημερινούς Δημοτικούς Συμβούλους, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στις εκλογές του 2023, θεωρώντας ότι, ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν, αφήνοντας έτσι χώρο σε νέους φιλόδοξους και αποφασιμένους να βγάλουν τον τόπο από τον μαρασμό.

Σε αυτή τη φάση γίνονται οι πρώτες επαφές και βολιδοσκοπήσεις για τη μορφή και το σχήμα της κοινής προσπάθειας ενώ πέφτουν και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων να ηγηθούν ενός τέτοιου Συνδυασμού, που μάλλον θα είναι πολυκομματικός, με την έννοια ότι θα στεγάζει πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά που θα έχουν ένα κοινό σκοπό, και δεν είναι άλλος από το να ζωντανέψει το Ξηρόμερο.

Προς το παρόν μιλάμε για ασκήσεις επί χάρτου, αλλά όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν και το σχήμα θα λάβει σάρκα και οστά, έαν όλα ευοδωθούν.

Σχόλια

  1. Το δημοκρατικό δικαίωμα του "εκλέγειν και του εκλέγεσθαι"
    προφανώς και είναι ελεύθερο δημοκρατικό δικαίωμα για όλους μας,συνδημότισσες-συνδημότες του δήμου μας.
    Επομένως κάθε πρωτοβουλία συγκρότησης δημοτικών παρατάξεων στο δήμο μας είναι ευπρόσδεκτη. Και βεβαίως στους δήμους και στο δήμο μας υπάρχει εκλεγμένη δημοτική αρχή ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής με 76 % ποσοστό
    και αντιπολιτευτικές δημοτικές παραταξεις και με βάση το εκλογικό αποτελεσμα τον Ιούνιο μήνα και τον Μάη του 19.
    Δημοκρατία είχαμε και έχουμε.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής και προοδευτικής παραταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου