Αναβίωση της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. Πρωτόκολλο επανασύνδεσης ιστορικών επαρχιών /σύγχρονων Δήμων. Παρόν και ο Δήμος Ξηρομέρου (video).

 

Γιάννης Τριανταφυλάκης στην αναβίωση της Α Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο
 
Αστακός 23.3.2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Αναβίωση της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. Πρωτόκολλο επανασύνδεσης ιστορικών επαρχιών /σύγχρονων Δήμων.
 
Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, σε μία συνεδρίαση - αναβίωση της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι εκπρόσωποι των ιστορικών Επαρχιών και υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ιστορικής επανασύνδεσης.
Μια κορυφαία στιγμή! Μια αναπαράσταση Μνήμης 200 χρόνια από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων! Εκεί που γεννήθηκε η Ελλάδα!
Εκεί που μπήκαν οι βάσεις για το κράτος δικαίου και τον κοινοβουλευτισμό!
Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι από: Αθήνα, Αιτωλία, Ανδρίτσαινα, Άργος, Αταλάντη, Βελεστίνο, Γορτυνία, Δελφοί, Δράμα, Δωρίδα, Ερμιόνη, Ευρώτας, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Καλάβρυτα, Καμένα Βούρλα, Καρπενήσι, Κάσος, Κόρινθος, Κυνουρία, Λαμία, Λιβαδειά, Μάνη, Μεσολόγγι,Ναύπλιο, Ξηρόμερο, Πάτρα, Πάτμος, Πήλιο, Πλατανιάς, Πρέβεζα, Πύλος, Πύργος, Σιάτιστα, Σιντική, Σκόπελος, Σούλι, Σπέτσες, Τέμπη, Τζουμέρκα, Τρίκαλα, Τρίπολη, Τροιζήνα, Ύδρα, Φενεός, Χαλκίδα, Ψαρά.
 
Βίντεο από ολόκληρη την εκδήλωση και η ομιλία του Δημάρχου Ξηρομέρου στο 1:18:21.
 

 
Η ομιλία του Δημάρχου Ξηρομέρου:
 
Η επικαιροποίηση της ανάγκης της πολιτικής Ελευθερίας και η ανάδειξής της ως θεμελιώδης αξία στη ζωή μας.
 
Η ψήφιση του πρώτου Συντάγματος της χώρας κατέστησε σαφές εντός και εκτός των ορίων της Επανάστασης ότι οι Έλληνες επιθυμούν τη δημοκρατία όσο και την ελευθερία τους.
Σήμερα, διακόσια χρόνια μετά από την κατάρτιση και ψήφιση εκείνου του κειμένου, οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν τη μετάβαση σε περισσότερο αμεσοδημοκρατικά σχήματα, μέσα από τα οποία οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να εκφράζουν τη γνώμη τους αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων. Στον αντίποδα της πολιτικής ελευθερίας, άλλωστε, καραδοκεί ένας ιδιόμορφος ολοκληρωτισμός, ο οποίος επιβάλλει έμμεσα στο άτομο ελέγχους και περιορισμούς ως μοναδικές και αναγκαίες λύσεις σε σημαντικά προβλήματα.
Γίνεται, επομένως, εύκολα αντιληπτό ότι η στήριξη της παιδείας ως μέσο διαμόρφωσης ελεύθερων πολιτών αποτελεί σημαντική ανάγκη, η οποία δύναται να αναδείξει κάθε είδους ελευθερία – ομού και την πολιτική- ως πρωταρχική και πανανθρώπινη αξία. Η ανάγκη καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, της ανάπτυξης επιχειρηματολογίας, της θεμελίωσης του διαλόγου και της προώθησης του πολιτικού πολιτισμού πρέπει να είναι τα ζητούμενα για μια πολιτικά ενεργή νεολαία και μια κοινωνία των πολιτών, της ευρείας συμμετοχής και της στερέωσης των δημοκρατικών αξιών.
Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, εκ της Ιστορίας ορμώμενη, μπορεί να θέσει τον θεμέλιο λίθο.
 
Tριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Δήμαρχος Δ. Ξηρομέρου
 

 Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια