Απίστευτα, όσο και πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Ξηρομέρου,

 Απίστευτα, όσο και πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Ξηρομέρου, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ΔΣ δεν κατάφερε να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το έτος 2022.

Για την πρώτη φορά το φταίξιμο έριξε η πλειοψηφούσα παράταξη στην αντιπολίτευση , μέλη της οποίας δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία.

Τούτη τη φορά , όμως, η  ματαίωση της συνεδρίασης και η απόσυρση του θέματος του Τεχνικού Προϋπολογισμού έγινε γιατί η Οικονομική Επιτροπή διαπίστωσε ότι έκανε λάθος στις εγγραφές ορισμένων κονδυλίων και έκρινε ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, αφού προηγουμένως το όλο ζήτημα επανεξετασθεί από την αρχή. Πράγμα, που σημαίνει ότι θα χρειασθεί τουλάχιστον άλλη μία συνεδρίαση του ΔΣ για να ψηφισθούν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός, υπό την προϋπόθεση ότι  δεν θα γίνουν και πάλι  λάθη στη σύνταξή τους. Ποιός μπορεί να μας βεβαιώσει ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια ή άλλης μορφής λάθη ;  Η περίπτωση θυμίζει μαθητευόμενους μάγους, που είναι ικανοί για το χειρότερο. Το γεγονός θα καταγραφεί στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς φαίνεται να είναι μοναδικό και θα αναφέρεται ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό του Δήμου μας.

Αλήθεια, ποιός μπορεί να εμπιστεύεται μια Δημοτική Αρχή η οποία δεν είναι ικανή να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα και να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες ; Κι όμως αυτοί οι κύριοι αποφασίζουν για την τύχη του Ξηρομέρου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και φυσικά δεν είναι τυχαία η υστέρηση του Δήμου μας σε όλους τους τομείς, σε σχέση και σε σύγκριση με άλλους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι , πλέον, ο μόνος Δήμος της χώρας, που δεν έχει ακόμη ψηφίσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό. Πράγμα, που στην πράξη μεταφράζεται σε καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων, ακόμα και των επειγόντων.

Αν αυτό δεν είναι ανικανότητα, τότε  τι είναι ;

Να τους χαιρόμαστε! Και να χαιρόμαστε και όσους με την προσφιλή τους τακτική ενώ ‘’φταίει ο γάιδαρος χτυπάνε το σαμάρι’’.

Σχόλια