Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου : Να κατασκευασθεί άμεσα τοιχίο αντιστήριξης

 Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποχωρήσει η μάνδρα, λίγο πριν το Πανώριο Πηγάδι και να αποκλειστεί ο δρόμος προς το χωριό ο Σύλλογος μας έστειλε υπόμνημα στην Αντιπεριφερειάρχη κα Μαρία Σαλμά το οποίο κοινοποίησε και στο δήμαρχο Ξηρομέρου κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Το υπ’ αριθμ. Πρωτ 12/8-3-2012 υπόμνημα έχει ως εξής:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
«Τα Κόροντα»
Πατησίων 5, 4ος όρ., 104 31 ΑΘΗΝΑ
Αριθμ. Πρωτ. 12
Αθήνα 8/3/2022
Προς την
Αντιπεριφερειάρχη
κα Μαρία Σαλμά
Κύπρου 30, 302 00 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ξηρομέρου
κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη

300 06 ΑΣΤΑΚΟΣ

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

Λίγο έξω από το χωριό Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου στη θέση «Γύρα» και σε απόσταση 50 μ. πριν το πηγάδι «Πανώριο» η μάντρα, που βρίσκεται στην άκρη από το χωράφι των αδελφών Σώλου και στην οποία στηρίζεται ο κοινοτικός δρόμος Χρυσοβίτσα-Τσαπουρνιά, έχει υποχωρήσει και στο οδόστρωμα έχουν δημιουργηθεί εξ αυτού του λόγου χαραγές-ανοίγματα με μεγάλο κίνδυνο να καταρρεύσει η μάνδρα και να καταστραφεί ο δρόμος.
Το πρόβλημα διαιωνίζεται πολλά χρόνια τώρα και υπάρχει κίνδυνος –αν συμβεί κατάρρευση της μάνδρας– να αποκλειστεί η Χρυσοβίτσα και τα χωριά Πρόδρομος και Αγράμπελα, όπως και η διέξοδος προς το Λεσίνι και το Κάτω Ξηρόμερο.
Στο σημείο αυτό πρέπει άμεσα να κατασκευασθεί ένα τοιχίο αντιστήριξης.
Για το πρόβλημα αυτό έχει ενημερωθεί από το Σύλλογό μας, πριν από αρκετά χρόνια, τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και ο Δήμος Ξηρομέρου.
Τέλος, εκτός από τη δαπάνη για την κατασκευή του παραπάνω τοιχίου αντιστήριξης μήκους 5 μ. και ύψους 2 μ., δεν θ’ απαιτηθεί καμία επιπλέον δαπάνη, όπως μας διαβεβαίωσε ο συγχωριανός μας τοπογράφος-μηχανικός Δημήτριος Β. Κίσσας, τηλ. 6974126663.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ταξιάρχης Σάββας
                                               Η Γενική Γραμματέας
                                            Καλλιρρόη Γεωργούλα


https://xrysobitsa.wordpress.com

Σχόλια