Νομοθετική πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για λογαριασμούς ρεύματος.

 Καταθέτει τροπολογία μη πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής Μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητά της.


Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών......

«Η χώρα μας είναι δυστυχώς πρωταθλήτρια στη χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη. Και η μόνη χώρα στην ΕΕ που μετακυλίει στον καταναλωτή κατά σχεδόν 100% το κόστος των ουρανοκατέβατων κερδών και της αισχροκέρδειας.

Σήμερα επισκέφτηκα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας διότι πήρε μία πρωτοβουλία, μαζί με άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτό το τέχνασμα που αυξάνει, διπλασιάζει, τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη, είναι και παράνομη.
Είναι ένα τέχνασμα για να μετακυλίεται όλο το κόστος στον καταναλωτή και οι πάροχοι και παραγωγοί να μην έχουν κανένα επιχειρηματικό ρίσκο.

Η έκβαση της υπόθεσης αυτής στα δικαστήρια είναι η κρίσιμη μάχη για τον καταναλωτή το επόμενο διάστημα.

Αύριο θα πάρουμε πρωτοβουλία, καταθέτοντας νομοθετική τροπολογία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς να τους κόβεται το ρεύμα, μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία και δε μπορούν παράλογες και παράνομες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη, σε σημείο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα.

Διότι η ρήτρα είναι μεγαλύτερη σε πολλές περιπτώσεις από ότι ο μισθός και η σύνταξη.»

28/4/2022
Γραφείο Τύπου ΝΕ Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια