Θάνος Μωραΐτης: «Μαύρη σελίδα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο η χθεσινή παρουσία μέλους του Τάγματος Αζόφ»

 


Στην εκπομπή KONTRA24 και την Αναστασία Γιάμαλη εμφανίστηκε χτες βράδυ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του είναι τα εξής:.....



- Η χθεσινή εμφάνιση του μέλους το Τάγματος Αζόφ είναι μαύρη σελίδα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν έχει προηγούμενο. Πρόκειται για το απόλυτο φιάσκο, που αποδεικνύει τον επικίνδυνο κι ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης χειρίζεται τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

- Η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί ιστορική ντροπή. Δεν ακούστηκε καμία συγγνώμη.

- Ο κ. Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της Κύπρου. Έτσι κατέρριψε πλήρως το αφήγημα Μητσοτάκη ότι «εμείς, ως Ελλάδα, πρέπει να εμπλακούμε στον πόλεμο της Ουκρανίας στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό, διότι έχουμε δύο ανοιχτά θέματα: την Κύπρο και το Αιγαίο». Από χτες αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε τελείως αποτυχημένη.

- Όλες οι κυβερνήσεις της χώρας υπηρέτησαν το δόγμα «Ελλάδα, γέφυρα ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας». Ο Πρωθυπουργός υπέγραψε την επ' αόριστον παραμονή των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και μετέτρεψε τη χώρα σε «πρόθυμο σύμμαχο» και σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ακυρώθηκε ο Eastmed.

Πρέπει να αλλάξει στρατηγική, πριν να είναι πολύ αργά.

-Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, δεν καταρρέει και δε χάνει τον κυρίαρχο ρόλο της, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Έχουμε πόλεμο και παίζει η Τουρκία τον πρώτο ρόλο στην περιοχή. Η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη δε δικαιώθηκε.

Θα αφαιρέσει από την Ελλάδα φίλους, συμμάχους και το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει στην περιοχή, όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσει.

- Για την αποτυχημένη εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη δε μιλάει κανείς: Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας κι ενημέρωσης στη χώρα. Τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ παρουσίαζαν την εικόνα μιας Τουρκίας που καταρρέει.

- Ο κ. Μητσοτάκης, όταν «στριμώχνεται», το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να διχάζει και να πολώνει. Συνεχίζει να παίζει τα μικροπολιτικά του παιχνίδια.

- Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία ήταν παρούσα για να δείξει τη στήριξή της στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται. Η στάση του ήταν εξ αρχής ξεκάθαρη, όταν κατήγγειλε τη ρωσική εισβολή. Χτες έπρεπε να είμαστε εκεί, ώστε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας.

Καταγγείλαμε αμέσως με το που τελείωσε η συνεδρίαση όλο το χθεσινό φιάσκο.

Σχόλια