Ξήλωσαν ολόκληρο αλσύλλιο στην Παπαδάτου Ξηρομέρου εν άγνοια του Προέδρου

 



Κάτοικος της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου, μας έστειλε στο mail του blog μας φωτογραφίες με την κοπή ολόκληρου δασυλλίου με πεύκα εκφράζοντας την αγανάκτηση της. Δένδρα φυτεμένα πριν πάρα πολλά χρόνια πίσω από το πρώην δημοτικό σχολείο Παπαδάτου που τώρα λειτουργεί ως γυμναστήριο. Πολλές αναμνήσεις θυμίζουν πολλές γενιές κατοίκων του χωριού. Εμείς είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τ.Κ. κύριο Ζαρέντη Νικόλαο ο οποίος δεν γνώριζε τον λόγο που ο δήμος Ξηρομέρου προέβη στην κοπή των πεύκων. Ουδέποτε του ζητήθηκε η γνώμη και κατ΄ επέκταση του Κοινοτικού συμβουλίου. Εύλογα τα ερωτήματα που μας γεννούνται: Η ερώτηση προς την δημοτική αρχή είναι πράγματι πολύ απλή: Υπάρχει η προβλεπόμενη άδεια κοπής των πεύκων στην τοπική κοινότητα Παπαδάτου, και αν ναι, ποιος ο λόγος της κοπής των πεύκων;;; ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κύριος Γερόλυμος είναι ικανοποιημένος με την εν λόγο κίνηση ; Πέρασε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;; Τι λέει ο νόμος για τις κοπές δέντρων; Για την κοπή δέντρων που βρίσκονται σε πάρκα και άλση, στο περιαστικό πράσινο, στις κηρυγμένες δασωτέες και αναδασωτέες εκτάσεις και σε τμήματα πάρκου ή άλσους, τα οποία φέρουν μη δασική βλάστηση συνδέονται όμως οργανικά με το σύνολο του πάρκου ή άλσους, υπό την έννοια οτι συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του συνόλου, απαιτείται άδεια από το αρμόδιο Δασαρχείο. Για την κοπή δέντρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού (που δεν εμπίπτει στις ανωτέρω περιπτώσεις), απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (πολεοδομία). Η Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας χορηγείται ύστερα από αίτηση που συνοδεύεται από τεχνική έκθεση του αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα και της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου δήμου και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Δήμου (Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή Δημοτικού Συμβουλίου). Για την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την απαιτούμενη αδειοδότηση για την έγκριση της κοπής δέντρου, βλέπε ΕΔΩ Υπάρχει μια παρεξηγημένη αντίληψη από τους δημότες ότι μπορεί η διαδικασία κοπής να είναι απλή, αλλά αυτό είναι λάθος γιατί εμπλέκονται πολλές Υπηρεσίες και φορείς. Ειδικότερα στα πεύκα. Ευθύνη για την αλλοιωμένη αυτή οπτική των δημοτών, έχει βέβαια και ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρου που δεν έχει την περιβαλλοντολογική ευαισθησία.

xiromero.gr























 



Σχόλια

  1. Προς ενημέρωση όλων, και αυτοψία από το δασαρχείο έγινε, και άδεια δώθηκε και το ΑΤ Κατούνας ενημερώθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη προς ενημέρωση σου η συντακτική ομάδα μας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τις εν λόγο υπηρεσίες και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν εκδόσεις καμία άδεια .
      Το αστυνομικό τμήμα Κατούνας είναι αναρμόδιο .
      Το δασαρχείο δεν γνωρίζει κάτι για την συγκεκριμένη περίπτωση...

      Διαγραφή
  2. θα δούμε και αλλά πολλά από τον κύριο αυτό (γερόλυκος) φασιστικές νοοτροπίες , ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε η κυρία τον 6 ούτε άδεια υπάρχει κοπή των δέντρων ούτε το αστυνομικό τμήμα Κατούνας ενημερώθηκε που δεν είναι και αρμόδιο οπότε ψεύδεται ασυστόλως τώρα έρχεται να δούμε ο Πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο τι κινήσεις θα κάνουν και αν δεν κάνουν τίποτα άραγε είναι συνενοχή

      Διαγραφή
  3. Ντροπή ξεφτιλα και ανικανοτητα αστυνομικό τμήμα υπάρχει? δασαρχειο? καλά τοπικό συμβούλιο δεν ειδε δεν ακουσε τίποτα? ο Αντιδήμαρχος που ειναι δίπλα τι έκανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παρακαλούμε να δημοσιευθεί η άδεια απο τησ αρμόδιες υπηρεσίες τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Στουρνος έκανε το θαύμα του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μηνυση σ αυτον που τα εκοψε . τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι κ να είναι ο. Πρόεδρος δεν παύει να είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος.. Ναι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα εντάξει μέχρι εδώ... Το χωριό πρώτη φορά έχει Αντιδήμαρχο που μπορεί να αποφασίσει για οτιδήποτε.. Τώρα τα δέντρα που τα έχουν φυτεύσει οι γονείς μας τόσα χρόνια δεν τα κόβεις.. Βάλε να καθαρίσουν εντάξει το δασυλιο αλλά οχι αυτό είναι ντροπή.. Οποιος έχει την ευθύνη πρέπει να ντρέπεται για αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. α. Για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού:

    1) Αίτηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

    2) Αιτιολογημένη Τεχνική Έκθεση του αρμόδιου γεωπόνου, δασολόγου, ή αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα στην οποία περιγράφονται οι λόγοι για την κοπή δέντρων και ότι αυτά δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφούς νομοθεσίας.

    3) Τοπογραφικό διάγραμμα ή αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος ή απόσπασμα ρυμοτομικού ή άλλο διάγραμμα, στο οποίο θα σημειώνεται η θέση των δέντρων που θα κοπούν και τυχόν μελλοντικές θέσεις φύτευσης δέντρων.

    4) Απόφαση του αρμόδιου οργάνου του οικείου δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να κάνετε μήνυση και σε αυτόν που τα έχει κόψει και θα φανερωθουνε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι έγινε βρε 19/5 6,05 αυτή η άδεια που λες γιατί δεν μας τη βγάζεις που τα ξέρεις όλααλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα δένδρα εφταιξαν η η λιγομυαλια.τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου