Η Αγία Παρασκευή το εξωκλήσι του Προδρόμου Ξηρομέρου ...

 


Μέσα στο Βελανιδοδάσος, χωμένο στο βουνό, στα ερείπια του παλιού χωριού Ρούστα,δίπλα στον σημερινό Πρόδρομο, βρίσκεται το ανακαινισμένο από τον Σύλλογο Προδρομιτών ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρομιτών, ξαναζωντάνεψε από τα ερείπια την ιστορία του Προδρόμου και το εκκλησάκι σήμερα έχει αναστηλωθεί και αποτελεί το στολίδι της περιοχής.
Άμεση ήταν η στήριξη της τότε τοπικής κοινότητας και του τότε δημάρχου ξηρομέρου καθώς τσιμεντόστρωσαν το δρόμο κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση στο σημείο και βοήθησαν στην περίφραξη του.
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί είναι ότι όλοι οι Κάτοικοι του Προδρόμου στήριξαν την ανακαίνιση έτσι ώστε να επανέλθει η Αγιά Παρασκευή στην παλιά της δόξα και αίγλη και να δοθεί και πάλι ζωή στον ιερό αυτό τόπο.





Σχόλια

  1. Αταίριαστο ατσαλο αδιάφορο χτισμένο επάνω σε ερείπια αλλου παμπάλαιου που σωζόταν εως την δεκαετία του 90 έστω και γκρεμισμένο όπως ηταν
    Αναστήλωση σημαίνει ότι διατηρώ ενα μμημείο στην αρχική του μορφή με την ίδια τεχνοτροπία και τα ίδια υλικά θα μπορουσαν αυτή την ωραία αποθήκη να την κάνουν λίγα μέτρα πιο κάτω .Απο ιδιώτη Φανταζομσι η "αναστήλωση" αυθαίρετα χωρις την επίβλεψη της εφορίας αρχαιοτήτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου