Εκλογές για Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι «ξορκίζουν» τα χαρτάκια και όλοι τα κυκλοφορούν…

 


Στις κάλπες για την ανάδειξη μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καλούνται στις 15 Μαϊου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσο, πάντως, κι αν ο Αλέξης Τσίπρας «ξόρκισε» κι από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου τα «χαρτάκια» με τους εκλεκτούς κάθε τάσης, αυτά δύσκολα θα αποφευχθούν και στην εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία επικεντρώνονται τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα των προεδρικών και της Ομπρέλας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Αιτωλοακαρνανία, όπου όπως και να το κάνουμε, η ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών, είναι πολύ ισχυρή και θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Οι λεγόμενοι ΠΑΣΟΚογενείς, συντάσσονται συντριπτικά με την προεδρική τάση και η δύναμή τους φάνηκε και στην ανάδειξη συνέδρων στην περιοχή, μόλις πριν από έναν μήνα. Αυτό θα επαναληφθεί; Είναι πολύ πιθανόν.

Μπορεί βέβαια η διαδικασία να μην θυμίζει σε τίποτε τις «μάχες» που δίνονταν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και χαρτάκια αλλάζουν χέρια και τηλέφωνα πέφτουν και «εκλεκτοί» υπάρχουν και αγώνα πολιτικής επιβίωσης δίνουν μερικοί. Το ποιος θα επικρατήσει μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως και η παραδοσιακή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται κυρίως με την Ομπρέλα, δεν καταθέτει τα όπλα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και εκείνα τα ονόματα που προκαλούν θυμηδία, ή και θυμό…

Είναι σημαντικό ακόμη πως το ψηφοδέλτιο είναι Περιφερειακό, οπότε θα διαδραματίσει καίριο ρόλο το πώς θα συμπεριφερθούν τα μέλη. Δηλαδή εάν θα υπάρξουν και τοπικιστικές τάσεις, στις οποίες για παράδειγμα, είναι επιρρεπείς, οι Αχαιοί. Οι σταυροί που μπορούν να βάλουν τα μέλη είναι έως έξι.

Επόμενη «στάση» είναι η ανάδειξη Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων και εκεί θα κλείσει ένας μεγάλος κύκλος κορυφαίων εσωκομματικών διαδικασιών που ξεκίνησαν μετά την εκλογική ήττα του 2019, καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας και που θα δείξουν στην τελική, εάν ο Αλέξης Τσίπρας, έχει πράγματι διάθεση να τα αλλάξει όλα και να προσελκύσει την μερίδα εκείνη των προοδευτικών πολιτών που εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί απέναντί του.

agriniopress.gr

Σχόλια