ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ : Η συμπεριφορά τους κρίνεται ως αδίστακτη και άκρως επικίνδυνη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Αγαπητοί/ές Συνδημότες/ες

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να καταγγείλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα θλιβερά έκτροπα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο , κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2022, αλλά και να σας ενημερώσω για την αήθη, απρόκλητη και ιταμή επίθεση, που δέχθηκα, κατ αρχήν,  από τους Αντιδημάρχους κυρίους Μάντζαρη και Γερόλυμο και εν συνεχεία από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη.

Οι εν λόγω κύριοι, μην αντέχοντας την κριτική που τους ασκούσα- όπως εκ του Νόμου και του Συντάγματος, έχω απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να πράττω- μου επιτέθηκαν  εντελώς αναίτια και απρόκλητα με πρωτόγνωρες και άκρως προσβλητικές για το πρόσωπό μου και το αξίωμά μου αγοραίες φράσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Γερόλυμος μου είπε τα εξής: «Τι είναι αυτά που λες ρε αλήτη, λαμόγιο, κλέφτη, απατεώνα, βούλωσέ το. Μιλάς και εσύ που κατέκλεψες και διέλυσες το Δήμο, δεν άφησες τίποτα όρθιο. Έχεις το θράσος να έρχεσαι εδώ να μας κάνεις και κριτική… Σήκω φύγε από εδώ μέσα αρκετά σε ανεχτήκαμε». 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης έκανε ακόμα ένα βήμα  παραπάνω, κατέβηκε από το έδρανο του Δημάρχου όπου και βρισκόταν καθήμενος μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ήρθε δίπλα μου και  χαμηλόφωνα με απείλησε λέγοντάς μου επί λέξη τα εξής: « σήκω φύγε τώρα από εδώ κωλ……δο γιατί θα σε τσακίσω στο ξύλο, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά αυτό που κάνεις».

Ομολογώ ότι στα 36 χρόνια, που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει δώδεκα (12) χρόνια Πρόεδρος Κοινότητας Αρχοντοχωρίου (1987-1998), οχτώ (8) χρόνια Δήμαρχος Αλυζίας (1999-2006) πέντε (5) χρόνια Δήμαρχος Ξηρομέρου (01.09.2014 εως 31.08.2019) αλλά και έντεκα (11) χρόνια   Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλυζίας και Ξηρομέρου , ουδέποτε αντιμετώπισα τέτοιου είδους  φασιστικές  καταστάσεις.

Η συμπεριφορά τους κρίνεται ως αδίστακτη και άκρως επικίνδυνη.

Δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα και δείχνουν ικανοί εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους, να μετατρέψουν σε αρένα, την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον ναό της Δημοκρατίας. 

Σε ένα χώρο, όπου οι ιδέες και οι απόψεις πρέπει να διατυπώνονται ελεύθερα, όπως απαιτούν οι κανόνες της Δημοκρατίας και του Διαλόγου, οι  εν λόγω κύριοι, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και τα μέλη της παράταξής τους, ώστε να αποδεχθούν, βίαια, ό,τι αυτοί προωθούν και επιδιώκουν.

Τους διαβεβαιώ  ότι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό γιατί γνωρίζω και μπορώ να αντιμετωπίσω τους τραμπούκους, τους συκοφάντες και τους θρασύδειλους. Το τίμημα των πράξεών τους θα το πληρώσουν και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς στα κεφάλια τους την κατάλληλη ώρα.  

Ο Λαός του Ξηρομέρου, όσο και να διαφωνεί μαζί μου, δεν ανέχεται αυτού του είδους τις ντροπιαστικές, τραμπούκικες συμπεριφορές, που μας πάνε πίσω σε εποχές αλήστου μνήμης.  

Οι Ξηρομερίτες  έχουν λεβεντιά και αξιοπρέπεια και δεν μπορούν και δεν ανέχονται να τους διαπομπεύουν στο Πανελλήνιο, κάποιοι ‘’όψιμοι ψευτοκουτσαβάκιδες’’.



Με εκτίμηση

Ερωτόκριτος Γαλούνης

Πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου

Σχόλια