Οι επικρατέστεροι για Μητροπολίτες Αγρινίου & Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου – Ξηρομέρου & Βονίτσης

 Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι διεργασίες για την διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας   σε δύο διαφορετικές Μητροπόλεις.

Η μία θα είναι η Μητρόπολη Αγρινίου και Αμφιλοχίας στην οποία θα προσαρτηθεί και η περιοχή του Αγίου Βλασίου, με έδρα σε Αγρίνιο. Η δεύτερη θα είναι η Μητρόπολη Μεσολογγίου – Ξηρομέρου και Βονίτσης, με έδρα το Μεσολόγγι.

Αυτό θα φέρει αλλαγές και στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, η οποία θα μετονομαστεί σε Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, αφού σε αυτή θα προσαρτηθεί πλέον και η περιοχή του Θέρμου.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες, πληροφορίες του «Εξάψαλμου» αναφέρουν ότι όλα δείχνουν πως για το τμήμα του Αγρινίου προχωρά η εκλογή του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελλου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. 

Για το τμήμα του Μεσολογγίου οι πληροφορίες φέρουν τον Αρχιμ. Καραγεώργο, Πρωτοσύγκελλο της ενιαίας Ι. Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας ως τον επικρατέστερο των όσων ακούγονται.

Προς τούτο φαίνεται να συνέτεινε και η άψογη συνεργασία του με τον Τοποτηρητή Σεβ. Ναυπάκτου Ιερόθεο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άλλωστε, όλοι λένε ότι η εκλογή του Επιφανίου θα μειώσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την διχοτόμηση.

Σχόλια