ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 


Μπορεί να θέλουμε περισσότερο από ένα χρόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 τα κομματικά επιτελεία και οι δημοτικές παρατάξεις στο δήμο Ξηρομέρου  έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και για την ανάδειξη των επικεφαλής συνδυασμών.

Μάλιστα αν και στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο φαινομενικά υπάρχει υποψήφιος ο νυν δήμαρχος, που δύσκολα αλλάζει, αποχωρήσεις , δυσαρέσκειες, κόντρες, συμπεριφορές  και επιδόσεις είναι στοιχεία που κάνουν πολλούς να αναζητούν και μία άλλη λύση.

Υπάρχουν σοβαρές σκέψεις κυβερνητικών και τοπικών στελεχών  για αναζήτηση άλλου υποψηφίου που θα μπορέσει να ενώσει την παράταξη και θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις εκλογές.

 Την ίδια ώρα με επίκεντρο  τον πρώην αντιδήμαρχο κ.Αποστολο Ν Πανταζη  γίνονται συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ακομμάτιστου ψηφοδελτίου στο οποίο θα έχουν θέση κυρίως νέα  άτομα  καταξιωμένα  στη τοπική κοινωνία και κάποιοι που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με την αυτοδιοίκηση. Όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο σχήμα επιθυμούν να  βρουν στέγη και πολλά γαλάζια στελέχη

Ζητούμενο στην παρούσα φάση αποτελεί και η στάση που θα τηρήσουν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κ.Ερωτόκριτος Γαλουνης  και η εναπομένουσα δημοτική  ομάδα "Δυνατό Ξηρομερο -Πρώτα ο πολίτης"  που πήρε τη 2η θέση στις εκλογές του 2019.

Αν ο κ.Γαλουνης επιλέξει την πολιτική αποστράτευση  δεν αποκλείεται να δούμε συνύπαρξη της δημοτικής του Ομάδας και στελεχών της παράταξης του στο ψηφοδέλτιο του κ.Πανταζη

 Πάντως αν και προς το παρόν ο κ.Γαλουνης κρατά κλειστά τα χαρτιά του πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι και στις επόμενες εκλογές επιθυμεί να είναι παρών.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αυτοτελής παρουσία στις εκλογές του 2023 της Αναζωογόνησης Ξηρομέρου με επικεφαλής τον δυναμικό και μαχητικό κ. Σταικο Παναγιώτη  ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλη αποδοχή στο χώρο της παράταξής του αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Ξηρομέρου  .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS   και o  παλαίμαχος δημοσιογράφος κ Θωμάς Μπαρμπαρουσης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για τη συγκρότηση ενός κεντροαριστερού ψηφοδελτίου  .

Πάντως δεν αποκλείεται ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις εκείνης της περιόδου και εφόσον  δεν ευοδώσει το σενάριο ευρύτερων συνεργασιών  να δούμε και συγκρότηση αυτοτελούς ψηφοδελτίου από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι βέβαιη είναι και η κάθοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχόλια

  1. Κανεις δεν εγινε σοφοτερος απο οσους το διαβασαν!!! Ολα αυτα λεγοντααι, σχολιαζονται και μετακινουνται απο στομαα σε στομα εδω και ενα χρονο--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου