Προσφυγές Γαλούνη και Στάικου σε Ελεγκτή Νομιμότητας και Ελεγκτικό Συνέδριο.

 Γράφει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης.


Στα άκρα η κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου με την αντιπαράθεση Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης να έχει ξεπεράσει τα όρια και με ΄΄πέτρα του σκανδάλου’’ το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2022. Και κυρίως την απόφαση της Δημοτικής Αρχής 34/2022 να αναθέσει το έργο και το προβλεπόμενο κονδύλι των 500.000 ευρώ- που προορίζεται για αντιπλημμυρικά έργα του 2021- σε εργολάβο, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες.
Η αντιπολίτευση επικαλείται μια σειρά από νομικά επιχειρήματα, τα οποία, κατά την εκτίμησή της, ισχυροποιούν την άποψή της ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για , και κατά την ψήφιση του ΤΠ αντιβαίνουν στην κείμενη Νομοθεσία και συνιστούν βάσιμο λόγο ακύρωσης, της εν λόγω απόφασης 34/2022, που υπερψηφίστηκε στη Συνεδρίαση του ΔΣ στις 16 Μαΐου.
Αυτό που φοβόμουν ότι θα συμβεί , ελλείπουσας της συνεννόησης και της συναίνεσης μεταξύ των δύο πλευρών, συνέβη. Και έτσι το όλο θέμα ξεφεύγει, πλέον, των ορίων του Δήμου, αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μεταφέρεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τον Άρειο Πάγο, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αλλού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ίδιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, αλλά κυρίως για τη Λειτουργία του Δήμου και, γιατί όχι, και για την φήμη του.
Κιόλα αυτά, γιατί φαίνεται ότι η συναίνεση είναι λέξη κενή περιεχομένου, πρωτίστως, για την Δημοτική Αρχή, που ‘’έχει το μαχαίρι και το πεπόνι’’. Αντ'  αυτής, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αρρωστημένη κουλτούρα της άγονης αντιπαράθεσης, που εδράζεται σε κομπλεξικές συμπεριφορές, ανόητη έπαρση, εγωισμό ακόμα και σε τραμπουκισμό.
Κύριοι της Συμπολίτευσης, ‘’ανέμους σπείρατε, θύελλες θα θερίσετε’’.
Αλλά οι Δημότες, σε τι σας φταίνε; Στο ότι σας εμπιστεύτηκαν την τύχη τους, την τύχη του Δήμου και του τόπου ; Όλους εμάς γιατί μας αγνοείτε; Κοινώς, γιατί ‘’μας γράφετε, εκεί που δεν πιάνει μελάνι;’’
Έχει ξεχασθεί εντελώς, ο ρόλος και ο σκοπός για τον οποίο οι αιρετοί βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να τους θυμίσουμε, για κόμη μία φορά, ότι δεν είναι άλλος από το να εργασθούν με όλες τις δυνάμεις τους, για το καλό του τόπου, των Δημοτών και του ίδιου του Δήμου, που οι πράξεις τους τον δυσφημούν ανά το Πανελλήνιο.
Ως προς τον Προϋπολογισμό, αν η πληροφορία μου είναι ορθή, θα συζητηθεί εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ. Τι θα συμβεί, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω. Όλα τα ενδεχόμενα είναι, πλέον, ανοικτά.
Ρωτήστε τους πρωταγωνιστές του σήριαλ, ή τον σεναριογράφο. Όχι, πάντως εμένα!
Ακολουθούν οι προσφυγές Γαλούνη και Στάικου εδώ και εδώ.

Σχόλια

  1. Ο συμπατριώτη μας κος Θωμάς Μπαρμπαρούσης
    σε προχθεσινή δημόσια ανάρτησή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την 31/5/2022 , πρότεινε αε παράγραφο του κειμένου του το εξής σωστό νομίζω και όσον αφορά την παρουσία των 16 δημοτικών συμβούλων του δήμου μας στο δημοτικό συμβούλιο την ημέρα Πέμπτη 2/6/2022 :

    Θωμάς Μπαρμπαρούσης : << Κατά συνέπεια, η παρουσία των 16 στη συνεδρίαση της Πέμπτης επιβάλλεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένα επιχειρήματα και την πρέπουσα κριτική στη Δημοτική Αρχή, μέσα σε πλαίσια κόσμια και σεβασμού των προβλεπόμενων διαδικασιών. >>

    Ωστόσο οι δύο πρώην δήμαρχοι επέμεναν με την αδικαιολόγητη απουσία των, στην πολιτική των ανευθυνότητα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου ,
    η λεγόμενη << εναλλακτική πρόταση >> των 13ών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του δήμου μας, κρίθηκε μή νόμιμη.
    Επίσης η << εναλλακτικη πρόταση >> των 13ών δημοτικών συμβούλων
    της αντιπολίτευσης του δήμου μας,
    κατα την πολιτική μου άποψη, δέν είχε και το ανάλογο πολιτικό κύρος
    και την ανάλογη πολιτική αξιοπιστία,
    διότι το 2019 που πάλι υπήρχαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις 900.000 € για θεομηνίες, 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, η τότε διοικούσα δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», έσπασε σε 9 κομμάτια το ποσό και το έδωσε με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας : 《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου