Με «μπαλώματα» γέμισαν πάλι τον δρόμο προς τη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου Σκηνές… Ουγκάντας με το μηχάνημα της Περιφέρειας να «φιλεύει» με λίγη πίσσα από παρακείμενο έργο τους ντόπιους οι οποίοι μάλιστα «χώθηκαν» για… εθελοντική εργασία! Συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία για τον επικίνδυνο δρόμο Χρυσοβίτσα – Διασταύρωση Πηγάδια, αδυνατεί να δώσει λύσεις ο Δήμος Ξηρομέρου, αποφεύγει να αναλάβει την βελτίωσή του η Περιφέρεια.

Τα «μπαλώματα» και η κάλυψη λακκουβών με ψυχρή άσφαλτο συνεχίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που αυτή τη φορά προμήθευσε με λίγο περίσσευμα από το παρακείμενο έργο Βαλόστρατο – Παλαιομάνινα για να ξεγελάσει τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, οι οποίοι τόσα χρόνια αδυνατούν να δώσουν λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής.

Ο δρόμος Χρυσοβίτσα- Διασταύρωση Πηγάδια ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου Ξηρομέρου, ωστόσο λόγω αδυναμίας συντήρησής του με ιδίους πόρους, οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν επανειλημμένα αιτήματα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ώστε να συμπεριλάβει το τμήμα αυτό στις αρμοδιότητές της και να προχωρήσει στη βελτίωσή του. Έως τώρα, δεν έχει συμφωνήσει και ο δρόμος παραμένει για χρόνια σε άθλια κατάσταση ταλαιπωρώντας τους κατοίκους και τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συγκεκριμένα «μπαλώματα» έγιναν και τοκαλοκαίρι του 2018, με τους τοπικούς εκπροσώπους να ευχαριστούν υποτακτικά κάθε φορά τον εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη που απλά τους «φίλεψε» με λίγο ψυχρό ασφαλτόμιγμΤο μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν ντροπή για τους κατοίκους της Χρυσοβίτσας, του Αγράμπελου, του Προδρόμου, της Μαχαιράς κλπ. και αν πραγματικά ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ασφάλεια και την εύκολη πρόσβαση αυτού του κόσμου, τότε να αναλάβει το τμήμα αυτό και όχι να «εξαγοράζει» τους ντόπιους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως αυτή τη φορά ανέλαβαν εθελοντικά την επικάλυψη, το 2018 υπήρχε συνεργείο!).

Δείτε τον επαρχιακό δρόμο που εξυπηρετεί τα χωριά του Ξηρομέρου εν έτει 2022

https://iaitoloakarnania.gr

 

Σχόλια