Αγρίνιο: Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου στην Αγία Τριάδα την Τετάρτη

 

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα η ενορία της Αγίας Τριάδος Αγρινίου θα υποδεχθεί απότμημα Ιερού λειψάνου του τοπικού Αγίου, Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης , το οποίο θα φιλοξενηθεί στον Ναό από 8 μέχρι 13 Ιουνίου.

Το Ιερό λείψανο θα κομίσει στον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως. Θα τελεσθεί δοξολογία επί τη άφιξη του Ιερού λειψάνου και στη συνέχεια σύντομος Αρχιερατικός εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ.κ. Ιεροθέου.


Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Η πρόσκληση του Ιερού Ναού:

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του  Ιερού  Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου σας προσκαλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 8 έως 13  Ιουνίου 2022

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α    Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ε Ω Σ

Τετάρτη  8  Ιουνίου 2022

19:00 μ.μ.  Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του τοπικού μας Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης και εν συνεχεία  Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 Πέμπτη   9  Ιουνίου 2022

7:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία & Ακολουθία του Αγιασμού

20:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου.

Παρασκευή  10  Ιουνίου 2022

10:00 π.μ.  Το Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου                                                                                     19:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού

Σάββατο  11  Ιουνίου 2022

7:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία (Ψυχοσάββατο)

19:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού

Κυριακή 12  Ιουνίου 2022

07:00 π.μ.   Όρθρος & Θεία Λειτουργία

19:00 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πανοσ. Αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου.

Δευτέρα Αγίου Πνευματος 13 Ιουνίου 2022

7:00 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.

19:00 μ.μ. Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.

Σχόλια