Παρουσιάστηκε το βιβλίο (συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου «Χωρίς Βαλίτσα»

 


Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου – π. Τράπεζα της Ελλάδος δε χώρεσε τελικά όλους τους συμπολίτες μας που προσήλθαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου(συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου «Χωρίς Βαλίτσα» που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 από το Δήμο Αγρινίου και τις εκδόσεις Άπαρσις........


Το υψηλό ποιοτικό επίπεδο της παρουσίασης, το ποίημα που απαγγέλθηκε, τα αποσπάσματα που διαβάστηκαν, το τραγούδι που ακούστηκε συνεπήραν και συγκίνησαν όσους κατάφεραν να χωρέσουν στην αίθουσα και επανειλημμένα χειροκρότησαν .

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο βιβλίο του λέγοντας ότι τα διηγήματά του αποτελούν βιώματά του απ’ τα πρώιμά του χρόνια ίσαμε τα χρόνια της νιότης του και τόνισε την ανάγκη για μια νέα αισιοδοξία στη δύσκολη εποχή που ζει η χώρα και η ανθρωπότητα κι όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, οφείλουμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε τη νέα σελίδα στο βιβλίο του κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου κου Γεωργίου Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Παραβρέθηκαν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, ο τ. Βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας και νυν επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Ε. Κώστας Κούστας, οι πρώην Δήμαρχοι, Θεστιέων - Δημήτρης Τραπεζιώτης, Μενιδίου - Μάρκος Βασίλας, Φυτειών - Παναγιώτης Βραχάς και Παναγιώτης Γαζέτας, οι πρώην Κοινοτάρχες Φυτειών - Γιάννης Μπουσμπουρέλης και Στάθης Μπέτσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Φυτειών - Γιάννης Φλωρόπουλος, οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων Αγρινίου, Σταύρος Καμμένος της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», Στέλιος Μερμίγκης του «Ανυπότακτου Αγρινίου», Γιώργος Καραμητσόπουλος της «Συμμαχίας Πολιτών» και Αντιδήμαρχος Αγρινίου.

Το βιβλίο παρουσίασαν:

Εισήγηση: Ντίνος Μελάχρις - Φιλόλογος, πεζογράφος

Ανάγνωση αποσπασμάτων: Νίκος Καραγέωργος - Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Απαγγελία: Τασούλα Γεωργιάδου - Χοροδιδασκάλισσα, συγγραφέας

Τραγούδι: Μέλη της χορωδίας ενηλίκων ευρωπαϊκής μουσικής
της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου - Διεύθυνση Αλέκα Μπούκουρα

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Κολοβός - Μαθηματικός, π. Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, π. μέλος του Κ.Σ. ΑΔΕΔΥ, π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.




Σχόλια