ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΖΙΠ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

 


Πρωτοφανές είναι το πανελλήνιο ενδιαφέρον για το Super K, ένα αυτοκίνητο με εκτός δρόμου εμφάνιση φτιαγμένο από ελληνικά χέρια.

Τεράστια είναι η απήχηση στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το Super K, ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με ελληνικό μεράκι που πρόσφατα πήρε και τις σχετικές πιστοποιήσεις για να κυκλοφορεί με ελληνικές πινακίδες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή πώλησης του Keraboss Super K είναι στις περίπου 22.000 ευρώ + ΦΠΑ. Η δυναμικότητα της Keraboss επιτρέπει στην εταιρία να κατασκευάζει το πολύ 75 αυτοκίνητα το χρόνο.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως το Super K δεν είναι ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που βγαίνει από κάποιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, αλλά ένα που κατασκευάζεται και συναρμολογείται σε μικρές εγκαταστάσεις με παραδοσιακές μεθόδους στο χέρι. Μάλιστα, η εταιρία το χαρακτηρίζει ως ένα… island-car.

Εξού και το υψηλότερο κόστος, αλλά και το χειροποίητο της κατασκευής αφού μπορείτε να δείτε πως το εσωτερικό μας παραπέμπει σε παλιό Smart ή πως τα παράθυρα δεν έχουν κρύσταλλο. Πάντως, η εταιρία λέει πως αυτά είναι τα πρωτότυπα και πως θα υπάρξουν βελτιώσεις. Σημειώστε δε πως υπάρχει ABS, αερόσακοι και κλιματισμός.

Ο χιλιάρης κινητήρας είναι της Mitsubishi είναι ελαφρώς μεταχειρισμένος και ανακατασκευασμένος με τα τέλη κυκλοφορίας να είναι στα 120 ευρώ. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και σύντομα θα έχουμε περισσότερα να πούμε για το Super K.

«Aνοιξε ο δρόμος για ένα εγκεκριμένο πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος στην εκδήλωση για την πρώτη παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και έλαβε πινακίδες κυκλοφορίας, μετά από συντονισμένες δράσεις του αρμόδιου υπουργείου και της Περιφέρειας.

Επ’ ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης ο υφυπουργός Μεταφορών έστειλε ανοικτή πρόσκληση και στους Ελληνες του εξωτερικού οι οποίοι ασχολούνται με την κατασκευή αυτοκινήτου να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να επιχειρήσουν, τώρα που το υπουργείο έχει δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. «Εμείς στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια υπάρξει», ανάφερε ο υφυπουργός.

Περισσότερα μπορεί να μάθει κανείς στο τηλέφωνο 210-6420962 ή να δει από κοντά το αυτοκίνητο στην οδό Βριλησσού 19, ΤΚ 11476, στο Πολύγωνο της Αθήνας.

 

Πηγή: newsauto.gr

Σχόλια