Τα ΚΔΑΠ «Μικροί Οδοιπόροι» επάξια εκπροσώπησαν το Αγρίνιο στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής κι Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

 

24 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και περισσότερα από 250 παιδιά παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στην τελική φάση του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας. Ανάμεσα σ’ αυτές και τα ΚΔΑΠ «Μικροί οδοιπόροι» που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις εκπροσωπώντας επάξια το Αγρίνιο.

Οι ομάδες παρουσίασαν τα έργα και τις καινοτόμες ιδέες τους, τον τρόπο λειτουργίας των κατασκευών, πώς φαντάζονται τις πόλεις του μέλλοντος και πως θα ήθελαν να διαμορφωθεί η πόλη μας και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα και πολλά θετικά σχόλια από όλους. Να σημειωθεί πως δεν ήταν ένας διαγωνισμός αλλά μια διοργάνωση ανάδειξης του ταλέντου και των γνώσεων των παιδιών και θα είναι μια διοργάνωση που θα συνεχιστεί.


Στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 24 ομάδες με πάνω από 250 συμμετέχοντες: S-Spot, Energy Saviours, Road Masters, Χαρακοπιό, Ρομποτόπαιδα, Smart Farm, Μεθώνη, ΑΓΡΟΒΟΤ, Vytina Roboticς, Μικροί Οδοιπόροι(Αγρίνιο), 6ο Γυμνάσιο (3 ομάδες), ΕΚΦΕ Μεσσηνίας, ROBOLAB (Ξάνθη), Robogirls, 2ο ΕΠΑΛ, Α(ΠΕ)κοβίτικα, HA.R.LEM., Robophone, Οι μικροί αγρ(ομπ)οτες, SMARTBRICKS, BLACKSTORM, Kalamata Storm.

Ο Δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στη συνέντευξη τύπου πριν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Συνομιλητές του ήταν οι: Αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Φώτης Ασημακόπουλος και ο Παναγιώτης Πετρόπουλος εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας. Όπως επισήμανε ο κ Βασιλόπουλος «πρόκειται για ένα  Φεστιβάλ που, «έχει αγκαλιαστεί από τους νέους της περιοχής μας και όχι μόνο. Ένα Φεστιβάλ στο οποίο θα λάβουν μέρους περισσότερες από 20 ομάδες οι οποίες θα παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες, καινοτόμες προτάσεις και ιδέες. Ένα Φεστιβάλ που επιτρέψτε μου να πω, αποτυπώνει μέρος της φιλοσοφίας αυτής της Δημοτικής Αρχής, μια δημοτική αρχή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία, σε δράσεις που συνδέονται με το αύριο. 

Οι «Μικροί οδοιπόροι» παρουσίασαν ένα ευφυές κατασκευαστικό πρόγραμμα, προσελκύοντας αρκετό κόσμο που ενθουσιάστηκε με την απόδοση των μικρών λιλιπούτειων για την υπέροχη δημιουργία τους.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τους Μικρούς οδοιπόρους καθώς έχει προγραμματιστεί να συμμετέχουν σε άλλα φεστιβάλ αλλά και διαγωνισμούς.

Δείτε τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες:

Σχόλια