Επιστολή του Δημάρχου, Ξηρομέρου προς τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, για στελέχωση των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα.

 

dimarxos triantafillakis
 
Αστακός, 08.07.2022
Αριθ. Πρωτ.: 6337
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
Ταχ. Κώδικας: 30006
Τηλέφωνο: 2646360500
e-mail : info@dimosxiromerou.gr
ΠΡΟΣ: Καρβέλη Ιωάννη
Διοικητή
6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων Ηπείρου
& Δυτικής Ελλάδας

Θέμα: «Στελέχωση Κέντρων Υγείας στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου.»

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Καταρχήν να σας συγχαρώ για την άοκνη προσπάθειά σας να βελτιώσετε τις συνθήκες στο χώρο της Υγείας στα όρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον καθημερινό αγώνα που δίνεται.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει έκταση περίπου 600 τ.χλμ. και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της τουριστικής κίνησης, ο τοπικός πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.
Στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου λειτουργούν δύο (2) Κέντρα Υγείας (Αστακού & Μύτικα). Λόγω της δραματικής υποστελέχωσης, υπολειτουργούν και τα δύο, αδυνατώντας κάποιες φορές να παρέχουν την στοιχειώδη υγειονομική φροντίδα, αφού το μεν Κέντρο Υγείας Μύτικα δεν έχει πλήρες πρόγραμμα εφημεριών και στερείται οδηγών ασθενοφόρου και το δε Κέντρο Υγείας Αστακού λειτουργεί με τρεις Γενικούς Ιατρούς, με πλήρες πρόγραμμα εφημεριών, με εξαντλητικά ωράρια και αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω και της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μύτικα. Αποκορύφωμα είναι οτι η περιοχή αρκετές φορές δεν υποστηρίζεται από ασθενοφόρο.
Κύριε Διοικητά, παρακαλώ όπως ενεργήσετε για άμεση πρόσληψη επικουρικών οδηγών, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
 
Με εκτίμηση
 
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
 
Τριανταφυλλάκης Λεων. Ιωάννης

Σχόλια