Θωμάς Μπαρμπαρούσης :ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ….. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !

 


ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ….. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !

Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Καλός μου φίλος, έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά με θητεία σε ‘’Καποδιστριακό’’  και μετέπειτα  ‘’Καλλικρατικό’’ Δήμο, μου περιέγραψε, απλά και γραφικά- σε μια συζήτηση ‘’μεταξύ τυρού και αχλαδιού’’- το πώς κάποιος Δημοτικός Άρχοντας και η παρέα του, μπορούν να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους από τις κατευθείαν  αναθέσεις έργων.

Ορεσίβιος και οξυδερκής- αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε  ‘’γάτα’’-μου εξήγησε ότι είναι πολύ εύκολο, αρκεί κάποιοι να είναι αποφασισμένοι για τέτοιου είδους πρακτικές και επιδιώξεις  και να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες της ‘’Ομερτά’’, πράγμα καθόλου δύσκολο, αφού το κοινό συμφέρον φέρνει τους πρωταγωνιστές πολύ κοντά, ακόμα και αν πρόκειται για λυκοφιλία μεταξύ τους.

Δηλαδή, ποιος είναι ο τρόπος, και ποια η διαδικασία ; Τον ρώτησα ο αδαής …

Να τι μου απάντησε : Οι απευθείας αναθέσεις δίνουν τη δυνατότητα στην όποια   επιρρεπή στην ανομία και το ‘’πλιάτσικο’’ Δημοτική Αρχή να αναθέτει έργα σε επιλεγμένους εργολάβους- όλοι τους ‘’μέσα στο κόλπο’’, αφού τα έργα μοιράζονται μεταξύ τους. Αυτό το έργο εσύ, το άλλο εγώ και εκείνο ο τρίτος εργολάβος της παρέας…. Τα έργα, αυτά πολλές φορές, εκτελούνται με μηχανήματα, προσωπικό αλλά και υλικά των Δήμων και κόβονται από τους εργολάβους τιμολόγια, ωσάν να εκτελέστηκαν εξολοκλήρου, από τους αυτούς, δηλαδή με μηχανήματα , προσωπικό και υλικά δικά τους , χωρίς στην πραγματικότητα, αυτό να έχει συμβεί.

Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανοχή, ή τη σύμπραξη- με το αζημίωτο φυσικά- του αρμοδίου, ή των αρμοδίων για την επίβλεψη των έργων., μου επισημαίνει ο αυτοδιοικητικός Μέντορας.

Και εσείς, ως αντιπολίτευση, με πολύχρονη εμπειρία, τι κάνατε ;

‘’Πιάσε το αυγό και κούρεφτο ‘’ , μου απαντά και εξηγεί λέγοντας, πως η Καμόρα έχει τον  τρόπο της να κρύβεται, μιας και  Antonio Di Pietro , σήμερα, δεν υπάρχουν.

Άρα, μια τρύπα στο νερό, του λέω…..

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα, μου λέει με νόημα ο καλός φίλος!

Σχόλια