Θάνος Μωραΐτης: Η Αιτωλοακαρνανία διαγράφεται οριστικά από τον ακαδημαϊκό χάρτη, με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 moraiths

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά τον αριθμό των εισακτέων στα Τμήματα του Νομού.
«Τα χθεσινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Αιτωλοακαρνανία διαγράφεται οριστικά από τον ακαδημαϊκό χάρτη», επεσήμανε, προσθέτοντας: «Ο τόπος μας υποβαθμίζεται πλήρως και τα πανεπιστημιακά του τμήματα αποψιλώνονται».
Εν συνεχεία, παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία που «αποδεικνύουν το μέγεθος του αποδεκατισμού», τονίζοντας ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει «πάνω από 50% λιγότερους εισακτέους σε σχέση με το 2021». Μάλιστα, ο βουλευτής είπε: «Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της καταστροφής, επισημαίνουμε ότι το 2019 οι εισακτέοι ήταν 960!».
«Απορούμε πραγματικά για ποιο λόγο πανηγυρίζει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντάς την «υπόλογη στους ανθρώπους της Αιτωλοακαρνανίας, μα πολύ περισσότερο στις νέες και τους νέους των οποίων την πορεία προσπαθεί να ανακόψει».
«Όσες αλχημείες και να κάνει με τους αριθμούς, προσπαθώντας να παρουσιάσει το χθεσινό κόλαφο ως “επιτυχία”, αυτοί είναι αμείλικτοι και λένε την αλήθεια:
Και η αλήθεια είναι ότι ο ακαδημαϊκός αποδεκατισμός της Αιτωλοακαρνανίας φέρει την υπογραφή της», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης κλείνοντας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Τα χθεσινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Αιτωλοακαρνανία διαγράφεται οριστικά από τον ακαδημαϊκό χάρτη. Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών – δυστυχώς – πέτυχαν το στόχο τους.
Ο τόπος μας υποβαθμίζεται πλήρως και τα πανεπιστημιακά του τμήματα αποψιλώνονται:
– 121 οι εισακτέοι φέτος, ενώ το 2021 ήταν περισσότεροι από 280. Έχουμε, δηλαδή, μείωση εισακτέων πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι!Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της καταστροφής, επισημαίνουμε ότι το 2019οι εισακτέοι ήταν 960!
– Τεράστιος ο αποδεκατισμός του Μεσολογγίου, αφού δέχεται μόλις 37 εισακτέους, ενώ το Αγρίνιο 84.
– 189 οι κενές θέσεις εισακτέων (περί το 65%) από τα ΓΕΛ στα τρία τμήματα του Νομού μας!
Με βάση την απόλυτη αυτή αποψίλωση, αλλά και ό, τι συνεπάγεται για την πνευματική, οικονομική, επιστημονική του ανάπτυξη, απορούμε πραγματικά για ποιο λόγο πανηγυρίζει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι, άραγε, επιτυχία, η πλήρης υποβάθμιση των περιφερειακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων; Ή μήπως είναι επιτυχία το νεοενταχθέν τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο νέο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας, το οποίο δεν πήρε καθόλου πρωτοετείς φοιτητές;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη στους ανθρώπους της Αιτωλοακαρνανίας, μα πολύ περισσότερο στις νέες και τους νέους των οποίων την πορεία προσπαθεί να ανακόψει.
Όσες αλχημείες και να κάνει με τους αριθμούς, προσπαθώντας να παρουσιάσει το χθεσινό κόλαφο ως “επιτυχία”, αυτοί είναι αμείλικτοι και λένε την αλήθεια:
Και η αλήθεια είναι ότι ο ακαδημαϊκός αποδεκατισμός της Αιτωλοακαρνανίας φέρει την υπογραφή της».

Σχόλια