ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ ΝΙΑΣ

 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ ΝΙΑΣ 

 Στις 17 Ιουλίου η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ πραγματοποίησε στον Αστακό δημόσια εκδήλωση για την «ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ». 
Την ίδια μέρα, ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις εξέδωσαν ως «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ» κατάπτυστη καταγγελία η οποία βρίθει ψεμάτων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των δύο βουλευτών Γ. Βαρεμένου και Θ. Μωραΐτη. 
Συγκεκριμένα η επιτροπή με πρόεδρο το Δήμαρχο Γ. Τριανταφυλλάκη - του οποίου η σημερινή παραίτηση από αυτή για να έχει την αξία έμπρακτης συγγνώμης θα έπρεπε να οδηγεί στην κατηγορηματική αποδοκιμασία της κατάπτυστης καταγγελίας - αναφέρει: 
ΨΕΜΑ 1ο:«Την εποχή αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως αντιπολίτευση δεν το ψήφισε…», αλλά «το 2015 στη διακυβέρνηση της χώρας αθέτησε όλες τις δεσμεύσεις περί κατάργησης του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών… έδωσε παράταση στους ιχθυοκαλλιεργητές… δικαίωμα να συντάξουν Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την ίδρυση Π.Ο.Α.Υ όπως αυτούς τους βόλευε». 
Όντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών το 2011. Προβλήματα που προέκυψαν επιλύθηκαν το 2014 από την κυβέρνηση της ΝΔ με το νόμο για τη «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση», το οποίο δεν ψήφισε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Μετά το 2015 - εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, των άδειων ταμείων και με τη χώρα προ του γκρεμού της χρεωκοπίας – η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΥΡΩΣΕ το ψηφισμένο από τη ΝΔ χωροταξικό και ξεκίνησε εξ αρχής διαβούλευση για νέο ειδικό χωροταξικό. 
Αυτή διήρκησε έως το Φεβρουάριο του 2019 και οι ιχθυοκαλλιεργητές όπως είχαν εκ του νόμου υποχρέωση συνέταξαν «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την ίδρυση Π.Ο.Α.Υ».
 Αυτή δεν θεσμοθετήθηκε έως τις εκλογές του 2019. Η κυβέρνηση της ΝΔ προώθησε 1,5 χρόνο μετά, 11 Μαΐου 2020, τρία σχέδια προεδρικών διαταγμάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας (βλέπε επίσημη διθυραμβική ανακοίνωση των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων). 
ΨΕΜΑ 2ο:«Από τότε μέχρι σήμερα και παρά τις πολλές προσπάθειες να λάβουμε στήριξη από το κόμμα σας βρήκαμε πόρτες ερμητικά κλειστές». 
Αποτελούν «πόρτες ερμητικά κλειστές και μη στήριξη»;
 Α)Η συμμετοχή σε δύο τηλεδιασκέψεις, η πρώτη με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου και η δεύτερη με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντων των τομεαρχών του κόμματος, στις οποίες οι δύο βουλευτές του Νομού εκδήλωσαν την κατηγορηματική τους θέση κατά της ΠΟΑΥ; 
Β) Η κατάθεση ερώτησης στη Βουλή υπογεγραμμένη από τους Γ. Βαρεμένο Γιώργο και Θ. Μωραϊτη;
Ερώτηση που ουδέποτε απαντήθηκε από την κυβέρνηση, όπως και τόσες άλλες άλλωστε. 
Γ) Οι ανακοινώσεις της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της ΟΜ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ της ΠΟΑΥ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της Επιτροπής Αγώνα; 
Δ) Η ενεργή συμμετοχή των μελών της ΟΜ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ και μελών της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας στις κινητοποιήσεις για την ΠΟΑΥ; 
 
Τέρμα στη σπέκουλα και στη μεθοδευμένη παραπληροφόρηση, στο όνομα εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων που οι ίδιοι δήθεν καταγγέλλουν. 
ΟΧΙ στην άφεση των αμαρτιών της τωρινής κυβέρνησης. 
ΟΧΙ στη διάσπαση του κοινού αγώνα στο όνομα μικροπολιτικών επιδιώξεων. 
 Τέλος, Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη θεαματική διεύρυνση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή του Ξηρόμερου, περαστικά τους!

Σχόλια