Κώστας Λύχνος: Το θέμα μας αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.



Με μεγάλη μου λύπη , πληροφορήθηκα από το Ξηρόμερο News την πρόθεση για εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην θέση Άγιος Νικόλαος στον κόλπο του Αστακού.

Σαν μόνιμος κάτοικος Αστακού και ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, έχω να πω τα εξής:

• Το θέμα μας αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.

• Ασχέτως  ιδεολογικών , κοινωνικών , οικονομικών  , επαγγελματικών κριτηρίων που έχει ο καθένας μας ,θα πρέπει όλες οι ενδεχόμενες διαφορές μας σε οποιοδήποτε βαθμό και αν υπάρχουν να παραμεριστούν και να λειτουργήσουμε με σκοπό την αποτροπή αυτής της παρανοϊκής επένδυσης.

• Το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση , καθώς πλησιάζουμε σε Εθνικές και Δημοτικές εκλογές.

• Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο επενδυτής και ούτε και με ενδιαφέρει ,αλλά μέχρι εδώ.

• Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης υποβαθμίζει την περιοχή μας και υποτιμάει την νοημοσύνη μας.

• Θα παρακαλέσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , να λάβουν θέση άμεσα , αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

• Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων να λάβουν ξεκάθαρη θέση επιβάλλοντας στους Δημοτικούς τους συμβούλους σε ομοφωνία στην άρνηση της επένδυσης κάνοντας χρήση της αντίστοιχης κομματικής πειθαρχίας των κομμάτων.

• Εμπάργκο σε όλους τους βουλευτές και υποψηφίους ,χωρίς δεσμευτικές δηλώσεις  απέναντι σε αυτό το έκτρωμα που μας ετοιμάζουν.

 Θα κλείσω την ανάρτησή μου με τα λόγια του συμπαθέστατου παππού στην διαφήμιση : « Να φύγετε από εδώ να πάτε αλλού».

ΥΓ. Δεν έχω σκοπό να κάνω σε κανέναν μαθήματα αγωνιστικότητας , ούτε να υποκαταστήσω τους αρμόδιους φορείς του τόπου. Απλώς εκφράζω μια κραυγή αγωνίας και τον εκνευρισμό μου για όλα αυτά που αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς.


Λύχνος Κώστας 

       Φυσικός

Σχόλια

  1. Όχι φίλε,το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και αφορά την νεοφιλελεύθερη πολιτική της νεας δημοκρατίας που έχει ξεπουλήσει γη κ ύδωρ στα χέρια των λίγων,δεν σου φταίνε σε τίποτα οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου,στην ανάρτηση μου δεν καταλογίζω ευθύνες σε κανέναν γιατί δεν έχω καμμια πληροφόρηση για την όλη εξέλιξη. Αυτό που λέω είναι να δεσμευσουμε με επίσημες θέσεις βουλευτές και πολιτευτές, για να ξέρουμε τι μας γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου