Παναγιώτης Ηλ. Χολής:ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 


Γράφει ο
Παναγιώτης Ηλ. Χολής

     Μέχρι την 16η Αυγούστου 2022, (ή την 14η Οκτωβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού) αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε: ........ 


  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
  • Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.
    Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 16η Αυγούστου 2022, ή την 14η Οκτωβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο 
    ktimatologio.gov.gr, ή στα τοπικά γραφεία κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
    Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο 
    ktimatologio.gov.gr, ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.)

 -Το ανωτέρω  μήνυμα εστάλη στους κατόχους ιδιοκτησίας που μας ενημερώνει για την αναρτήσεις των ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο, δίνοντας προθεσμία διόρθωσης τυχόν λαθών και παραλήψεων.

Τι κάνουμε από δω και πέρα:

Αφού ελέγξουμε προσεχτικά, αν τα ακίνητα  μας  που αναρτήθηκαν έγιναν δεκτά,  είναι σωστά, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμείς ανεβάσαμε στο Κτηματολόγιο και δεν υπάρχουν αποκλίσεις, λάθη κλπ. όπως λέει και το μήνυμα, δεν κάνουμε τίποτα. Απλά τα αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας ή τα τυπώνουμε, για να τα έχουμε.

Αν όμως παρατηρήσουμε λάθη ή απορρίψεις δικαιωμάτων, που δεν έχουν να κάνουν με: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(αυτό φαίνεται στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ) αλλά με άλλες παρατηρήσεις, όπως λάθη στο συμβόλαιο, στα τετραγωνικά,  στο όνομα, στη σύγκρουση ιδιοκτησιών με άλλον ιδιώτη κλπ. τότε πρέπει να κάνουμε έως την 16η Αυγούστου 2022, ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ, των λαθών που έχουμε εντοπίσει.

Αν όμως μας έχουν ανεβάσει, ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, με παρατηρήσεις ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ«ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΜΗΜΑ ΕΜΒΑΔΟΥ …… Τ.Μ., ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ)»   πάλι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο Α.Ε   

Περιμένουμε να αναρτηθούν οι αποφάσεις των ΑΝΤΡΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ, που έχουμε υποβάλει  ή θα τις υποβάλουμε μέχρι την 15η Ιουλίου 2022, όσοι είχαμε πρόβλημα δασικού χαρακτήρα.

  Όταν στο μέλλον συμβεί αυτό και έχουμε δικαίωση των αντιρρήσεών μας, επί δασικού χαρακτήρα επαναλαμβάνω, τότε αυτή την απόφαση την ανεβάζουμε στο κτηματολόγιο και έτσι εγκρίνονται όλα τα δικαιώματα μας.

 Αν όμως  δεν δικαιωθούν οι αντίρρησής μας στους δασικούς χάρτες και παραμείνουν απορριπτέα τα δικαιώματά μας τότε, αν το επιθυμούμε, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη έναντι του δημοσίου.

Στη δικαιοσύνη μπορούμε να προσφύγουμε και για όποια άλλη αιτιολογία απόρριψης των δικαιωμάτων μας, θεωρήσουμε ότι μας αδικεί.

Τα  ανωτέρω αποτελούν, πληροφορίες από τις  γνώσεις μου πάνω στο θέμα με σκοπό να πληροφορήσω τους συμπατριώτες μου για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, ώστε να μη απολέσουν κατά λάθος ή από αβλεψία περιουσιακά τους στοιχεία.

Η συμβουλή, για τυχόν λεπτομέρειες, από έναν επαγγελματία του χώρου όπως, Τοπογράφος Μηχανικός ή Δικηγόρος  ή Δασολόγος ή και από το ίδιο το Κτηματολόγιο, ίσως να είναι απαραίτητη .

Παράκληση δική μου. Μην αφήσετε να  ιδιοποιηθεί την περιουσία σας το Δημόσιο με το προσωπείο του Δασαρχείου. Το Κράτος, δυστυχώς, με τους κατάπτυστους δασικούς χάρτες που κατήρτισε, προσπαθεί να φέρει ξανά στην ιδιοκτησία του το μεγαλύτερό μέρος των εκτάσεων που εκμεταλλεύονταν γενιές και γενιές οι κάτοικοί του. Αμφισβητεί αγρούς και λιβάδια, κάμπους και πλαγιές, που οι πρόγονοί μας έσπειραν, θέρισαν, αλώνισαν και γενικά καλλιέργησαν τη γη για να ζήσουν.  Έφεραν ανάπτυξη, οικονομία και μεγάλωσαν τούτη τη χώρα. Τώρα τα αμφισβητεί με στόχο έναν και μοναδικό. Να τα παραχωρήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο μεγαλο-επενδυτή, πολυεθνική και ανώνυμα συμφέροντα για άλλες χρήσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα συνάδουν με τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής και τις ανάγκες του πολίτη. Να τα ενεχυριάσει στην   Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) γνωστή και ως υπερταμείο.

 Η ιδιοκτησία των πολλών χάνεται και περνά στα χέρια των λίγων και εκλεκτών. Θα επιστρέψουμε στην εποχή των τσιφλικάδων και των κολίγων με δεδομένα μέλλοντος.

Μη τους το επιτρέψουμε.

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ  Τώρα και τους δικαστικούς αγώνες στη συνέχεια, αν χρειαστεί.

Σχόλια