Τελευταία στιγμή σώθηκε από πλειστηριασμό το πατρικό της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα στον Αστακό.

 


  Η ΕΣΗΕΑ εξιστορεί το χρονικό και καταγγέλλει για ανάλγητη συμπεριφορά τον πρώην αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση

Το μαζικό κύμα συμπαράστασης έδωσε το σπίτι της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα που έβγαινε σήμερα σε πλειστηριασμό για χρέος 63.000 ευρώ. Όπως είχε καταγγείλει η ίδια, είχε καταδικαστεί ερήμην της για συκοφαντική δυσφήμιση. ....... 
 
Διαβάστε περισσότερα »Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέα Ζήση για ανάλγητη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, ο κ. Ζήσης προχώρησε σε εκπλειστηριασμό, για χρέος 63.000 ευρώ, του μοναδικού προγονικού σπιτιού στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα. Στο σπίτι διαμένει η ασθενής μητέρα της και η 91χρονη γιαγιά της.

«Ο πλειστηριασμός είχε οριστεί για σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιουλίου. Υπήρξε, όμως, ένα κύμα συμπαράστασης από τους συναδέλφους, οι οποίοι γνώριζαν ότι καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι στη θέση της. Με τη στήριξη των συναδέλφων και τη συμβολή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και τον πρόεδρο της ιδιοκτήτριας εταιρείας κ. Γιάννη Φιλιππάκη, το ποσό συγκεντρώθηκε και το σπίτι σώθηκε, στην κυριολεξία, την τελευταία στιγμή».

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Ζήσης είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας “Espresso” και της εταιρείας ΝΕΠ ιδιοκτησίας τότε Κυριακίδη. «Ο τελευταίος είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Θεώρησε, όμως, σωστό να στραφεί κατά της συναδέλφου. Τα δικαστήρια όλα έγιναν ερήμην της, καθώς όλες οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την κλειστή πόρτα του σφραγισμένου κτηρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Η υπόθεση τελεσιδίκησε και  όλο το χρέος βάραινε πλέον τη συνάδελφο».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί τους «δημοσιογράφους της Αθήνας για την στήριξη στη συνάδελφο και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να διαμαρτύρεται έντονα και να ζητεί την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, προκειμένου να παύσει η βιομηχανία των αγωγών, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, να πιέζουν τους συναδέλφους και κάποιες φορές να καταστρέφουν την ίδια τους τη ζωή.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα του τυποκτόνου νόμου αλλά και για την ανάλγητη συμπεριφορά του κ. Ζήση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


πηγή:avgi.gr

Σχόλια