Ανεπιτήρητα βοοειδή: Κίνδυνος – θάνατος στον άξονα Αστακός-Μύτικας-Παλαιρος

 

Τα ανεπιτήρητα ζώα στους δρόμους αποτελούν κίνδυνο για δεκάδες οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μόλις προχθές θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο Κιλκις, όταν Ι.Χ. έπεσε πάνω σε αγριογούρουνα, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από το σοβαρό ατύχημα που είχε νεαρός, που συγκρούστηκε με άλογο στον Γαλατά Ναυπακτίας, τον περασμένο Απρίλιο.


Και μπορεί οι παραπάνω περιπτώσεις να αφορούν σε άγρια ζώα, τι γίνεται όμως όταν τα ζώα αυτά έχουν ιδιοκτήτες που τα αφήνουν ανεξέλεγκτα. Και τελικά, στην περίπτωση των ζώων ελεύθερης βοσκής, υπάρχει η δυνατότητα τα ζώα αυτά, να ελεγχθούν και να περιοριστούν από τους ιδιοκτήτες τους; Μήπως απαιτείται περίφραξη σε κάποια σημεία που να αποτρέπει τη διέλευσή τους;

Η περίπτωση του οδικού άξονα Αστακός – Μύτικας – Πάλαιρος, είναι απο τις πλέον χαρακτηριστικές στη χώρα. Δεκάδες χιλιόμετρα δρόμου, όπου μάλιστα αναπτύσσονται ταχύτητες, μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν επικίνδυνα εξαιτίας των διάφορων ζώων που ανήκουν σε κτηνοτρόφους: Κοπάδια απο κατσίκια, γουρούνια και ογκώδη βοοειδή λιάζονται στη μέση του δρόμου ή πετάγονται αμέριμνα. Από καθαρή τύχη δεν έχει σημειωθεί ακόμη κάτι πολύ σοβαρό. Ο νόμος των πιθανοτήτων όμως δεν θα αργήσει να επιβεβαιωθεί.

Ο δρόμος το καλοκαίρι έχει αυξημένη κίνηση, οπότε αυξημένη είναι και η πιθανότητα ατυχήματος. Δικαίως λοιπόν οι διερχόμενοι διαμαρτύρονται.

«Τελικά δεν ξέρω ποια ειναι τα μοσχάρια τα διποδα η τα τετράποδα που ψηφιζουμε,τι θα γίνει με τα ζωα μεσα στο δρομο νύχτα-μέρα Μυτικα – Ζαβερδα πρέπει να θρηνήσουμε θυματα και μετα να τα ρίχνει ο ενας στον αλλον….ελεος», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα χρήστη του facebook, που τα λέει όλα…

Σχόλια