Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξηρομέρου: Όλοι μαζί στριμόχνωνταν για φωτογραφία και καμάρωναν «εγκαινιάζοντας» το νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα......

 


Δεν πέρασαν 15 μέρες από την φιέστα που έστησαν στο Μύτικα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ- οι βουλευτές της ΝΔ Μάριος Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης- η αντιπεριφεριάρχης Μ. Σαλμά- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος -ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ι. Λύτρας, μαζί με την τοπική διοίκηση και με προεξέχοντα τον γιατρό και Δήμαρχο Ι. Τριανταφυλάκη, όλοι μαζί στριμόχνωνταν για φωτογραφία και καμάρωναν «εγκαινιάζοντας» το νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα......


Η λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει τις τεράστιές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή. Ακόμα ανέδειξε το ότι ενώ προβλέπονται 6 θέσεις οδηγών ασθενοφόρου, δεν υπάρχει κανένας για το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας.

Και χθες Κυριακή η πραγματικότητα με τον πιο σκληρό τρόπο ήρθε και επιβεβαίωσε τα παραπάνω, με τους δύο θανάτους-πνιγμούς των δύο ηλικιωμένων γυναικών που έφυγαν αβοήθητες. Ακόμα αποκάλυψε την γύμνια στον χώρο της υγείας, στην περιοχή του δήμου Ξηρομέρου, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ και όσοι διαχρονικά έχουν βάλει πλάτη για την εμπορευματοποίηση της υγείας, μπουκώνοντας με κρατικό χρήμα τους μεγαλοκλινικάρχες, απαξιώνοντας παράλληλα την δημόσια υγεία. Τις ίδιες ευθύνες έχει και τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν αυτές τις πολιτικές. Ενώ τον μήνα Ιούλιο οι εφημερίες που ανακοινώθηκαν, καλύπτουν τις ανάγκες μόνο για 9 μέρες και χωρίς οδηγό ασθενοφόρου. Ενώ την Κυριακή δεν υπήρχε ούτε στον Αστακό ασθενοφόρο. Η σωρός της μίας αδικοχαμένης γυναίκας περίμενε σε κοινή θέα στην παραλία για δύο ώρες για να φτάσει το ασθενοφόρο από το Αγρίνιο.

Αν δεν υποτιμά την νοημοσύνη του λαού, τούλαχιστον προκαλεί οργή η επιστολή του Δημάρχου δίνοντας συγχαρητήρια στον κύριο Καρβέλη για την «άοκνη προσπάθεια» του, για την βελτίωση της υγεία στην περιοχή του Ξηρομέρου, παρακαλώντας τον να προσλάβει επικουρικούς οδηγούς και όχι μόνιμους.

Αλλά αυτοί είναι, δεν μπορούν και τίποτα καλύτερο.

Καλούμε τους κατοίκους του Ξηρομέρου να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς και στις πολιτικές που τσακίζουν την ζωή μας και τα δικαιώματά μας. Να οργανώσουν τον δικό τους αγώνα βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί αυτό είναι το μόνο ρεαλιστικό σήμερα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου οι Δημοτικοί σύμβουλοι:

Κομπλίτσης Δημήτρης

Ζαφείρης Ιωάννης

Σχόλια