ΠΑΝΟΣ Η ΧΟΛΗΣ: ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ...ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!

 


"Ιχθυοκαλλιέργειες και τουρισμός δεν συμβαδίζουν* 
Αυτό ανέφερε ο Ευθύμιος Μπακογιάννης(γενικός Γραμματέας χωρικού σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος- Πρόεδρος ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α) στην εκδήλωση - συζήτηση για την «Αειφόρος Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής» που έλαβε χώρα στην Ναύπακτο την Πέμπτη 07/07/22 .
 
Μεταξύ άλλων είπε, αναφερόμενος στο σχεδιασμό του χωροταξικού των ιχθυοκαλιεργειων και της Π.Ο.Α.Υ.
 
" ... Πολλές φορές ο σχεδιασμός δημιουργεί ρυθμίσεις που δεν είναι και καλές...ο χωροταξικός σχεδιασμός έρχεται να δώσει λύσεις ,είναι οραματικές, είναι επιστημονικά ορθές, δείχνει τη μεγάλη εικόνα πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο ,έχουν όμως και επιπτώσεις που σχετίζονται με συγκρουσιακές χρήσεις..." 
 
Ανέφερε ως παράδειγμα τον τουρισμό με τις ιχθυοκαλλιέργειες, αφού έβλεπε απέναντι του τον δήμαρχο Ξηρομέρου.
 
 "...Συμβαδίζουν ή δεν συμβαδίζουν; θα έπρεπε να συμβαδίζουν ή να εξοστρακίζονται; δηλαδή όπου έχεις τουρισμό να μη επιτρέπονται οι ιχθυοκαλλιέργειες ή όπου έχεις ιχθυοκαλλιέργειες να μην έχεις τουρισμό; 
 
Είναι ένα ερώτημα. Το ιδανικό θα ήτανε να μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε. Δεν είναι όμως εφικτό και δεν είναι πολύ εύκολο διότι οι επιπτώσεις του ενός στο άλλο δημιουργούν σημαντικά προβλήματα..."
 
Η ομολογία του, δικαιώνει τα επιχειρήματα των αντιδράσεων της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Ξηρομέρου κατά του σχεδιασμού της Π.Ο.Α.Υ που κάνει.ακριβως αυτό που παραδέχεται και ο κύριος Μπακογιάννης. 
 
Συγκρούεται με άλλες χρήσεις. Ακριβώς αυτόν το λαθεμένο σχεδιασμό ,τόσο στην Π.Ο.Α.Υ όσο και στις Α.Π.Ε ,επανέλαβε κατά την ολιγόλεπτη τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και επικεφαλής της επιτροπής Αγώνα, κος Γιάννης Τριανταφυλλακης.
 
Τα λεγόμενα όμως του κυρίου Μπακογιάννη έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του, ως προέδρου του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α ,όπου παρ' ότι καταθέσαμε όλα τα δίκαια επιχειρήματα μας, περί του λαθεμένου και καταστροφικού σχεδιασμού, ο ίδιος δεν έκανε δεκτά ούτε ένα από τα επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία που καταθέσαμε. 
 
Δεν έκανε δεκτό ούτε το συγκρουσιακό επιχείρημα που του είπαμε και που ο ίδιος στη ανωτέρω εκδήλωση παραδέχθηκε.
 
Λογικά σκεπτόμενος συμπεραίνω ότι όχι μόνο μας αδίκησε, όχι μόνο τιμώρησε την περιοχή μας και τους κατοίκους της, εν γνώση του , αλλά κάτι πολύ χειρότερο. 
 
Βρίσκεται στη θέση του εκεί για να εκτελεί υποτακτικά εντολές ανωτέρων ,ασχέτως αν γνωρίζει ότι οι εντολές είναι άδικες και καταστροφικές για μια ολάκερη περιοχή και κοινωνία. Βρίσκεται εκεί για να υπηρετεί το άδικο. 
 
Ως Επιτροπή αγώνα έχουμε πει ότι θα πάμε την υπόθεση έως τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια .αλλά τώρα προκύπτει και θέμα πολιτικών και άλλων ευθυνών . ικανών να καταστρέψουν την περιοχή μας , με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν συντεχνιακά ,οικονομικά συμφέροντα. 
 
Με την ομολογία του και την επιμονή τους, εκεί στο υπουργείο, να επιμένουν στο λάθος και στο έγκλημα ,αποδεικνύεται περίτρανα ότι το χωροταξικό και η Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ,σχεδιάστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν, και εκπονήθηκαν οι μελέτες από τους ιχθυοκαλιεργητες σύμφωνα με τα συμφέροντα τους και στηρίχθηκαν και στηρίζονται πολιτικά και κομματικά από τα τρία κόμματα εξουσίας Ν.Δ- ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ) με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας μικρής συντεχνίας, παραβλέποντας το εσκεμμένο λάθος και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, τους σχεδιασμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον σεβασμό στον αντίλογο. 
 
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο γραφείο του πρωθυπουργού που, απ'οτι φαίνεται και λένε οι υφιστάμενοι του, είναι εκείνος που επιμένει προκλητικά στη θεσμοθέτηση, με κάθε τίμημα ,της Π.Ο.Α.Υ.
 
 Επιμένει δηλαδή στην καταστροφή της πανέμορφης και πολλά υποσχόμενης μελλοντικά ,περιοχής μας. Επιμένει στην ερημοποίηση της, για μια χούφτα ιδιωτικών συμφερόντων. 
Επιμένει σε επέκταση μιας επένδυσης που καταλήγει σε από επένδυση άλλων. 
 
Θα επιμείνουμε όμως και εμείς ...και όπου μας βγάλει. Ο Αγώνας μας δεν έχει γυρισμό και τελειωμό. Είναι θέμα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής μας. 
 
Είναι θέμα προστασίας του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών, στην ιδιοκτησία και στην ελεύθερη πρόσβαση σε ακτές και παραλίες. Είναι ο σεβασμός στις άλλες οικονομικές δραστηριότητες και επενδύσεις. 
 
Είναι ο σεβασμός σε όλους τους εργαζόμενους, τωρινούς και μελλοντικούς. Είναι τα κόκκαλα των προγόνων μας που τρίζουν!!!
 
Είναι η κατάργηση της Π.Ο.Α.Υ στην πράξη

 Σχόλια