Θάνος Μωραΐτης: «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει καταφύγιο στην τοξικότητα, την πόλωση, το διχασμό και τον ιστορικό αναθεωρητισμό»

 


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ και τα τεκταινόμενα στη Βουλή του τελευταίου διημέρου......

Όπως τόνισε, «το τελευταίο διήμερο γίναμε μάρτυρες της συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλει ένα νοσηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», καθώς «βρ
ίσκει καταφύγιο στην τοξικότητα, την πόλωση, το διχασμό και τον ιστορικό αναθεωρητισμό».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, υπογράμμισε πως «βάλλει εναντίον του Δημόσιου και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, μετατρέποντάς το σε κάτι που θα μοιάζει με ανώνυμη εταιρία».

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία δε τον νομιμοποίησε. Εκείνος επιδιώκει το διχασμό, εμείς απαντάμε προτάσσοντας την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», είπε, κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Το τελευταίο διήμερο γίναμε μάρτυρες της συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλει ένα νοσηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία:

- Χτες ο ίδιος συνέδεσε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία με την καταδικαστέα εμπρηστική επίθεση στον Real Fm.

- Σήμερα ακούσαμε από κυβερνητικά χείλη πως το Πολυτεχνείο είναι "μύθος".

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει καταφύγιο στην τοξικότητα, την πόλωση, το διχασμό και τον ιστορικό αναθεωρητισμό. Επιτίθεται συνειδητά στην καρδιά αυτής της χώρας και στην καρδιά της Δημοκρατίας: Στη νεολαία και τη γνώση.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία βάλλει βάλλει εναντίον του Δημόσιου και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, μετατρέποντάς το σε κάτι που θα μοιάζει με ανώνυμη εταιρία. Με αυτό ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε -ξανά- να συσπειρώσει τους πάντες εναντίον του, ακόμη και τη σπουδάζουσα παράταξή του, τη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία δε τον νομιμοποίησε.

Εκείνος επιδιώκει το διχασμό, εμείς απαντάμε προτάσσοντας την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του.

Αποχωρήσαμε και δε θα είμαστε παρόντες όταν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίζει το νομοσχέδιο - καρμανιόλα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τους νέους και τα παιδιά μας».

Σχόλια