ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ !

 


ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ !

Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ

Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

  • Δεν πέρασαν ούτε δέκα ημέρες από τα εγκαίνια του ΚΥ Μύτικα και επιβεβαιώθηκαν με τον πιο αδιάψευστο , όσο και θλιβερό τρόπο όλοι εκείνοι που - ευθαρσώς και με αρκετή δόση ειλικρίνειας αλλά και με το κίνδυνο να υποστούν τη χλεύη των γνωστών ανεγκέφαλων κριτών των πάντων- έκαναν λόγο για ένα έργο σπουδαίο μεν για την περιοχή, αλλά με σοβαρές ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, οχήματα και κυρίως επικίνδυνα υποστελεχωμένο από ιατρικό και άλλο προσωπικό.

Δύο δύσμοιρες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό και δεν κατέστη εφικτό να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στο νέο ΚΥ, είτε γιατί δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό, είτε γιατί το ασθενοφόρο από το Αγρίνιο έφθασε μετά από μία και πλέον ώρα είτε για κάποιο άλλο λόγο, που εμείς δεν γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι ότι αυτός θα αναδειχθεί, στην περίπτωση εμπεριστατωμένης έρευνας για τα δύο τραγικά γεγονότα. Σε λεπτομέρειες δεν θα μπω, γιατί δεν γνωρίζω το πώς εξελίχθησαν τα πράγματα.

Πάντως ,σε περιπτώσεις πνιγμών, οι πρώτες βοήθειες, δεν έχουν καμία αξία και νόημα, ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα , που χρειάσθηκε να φθάσει το ασθενοφόρο. Το μόνο, που μπορεί να συμβεί, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η επιβεβαίωση του θανάτου και η έκδοση του σχετικού Πιστοποιητικού, δια πάσα νόμιμον χρήσιν…..

  • Ωστόσο, κατά τα εγκαίνια, ουδείς έθιξε το θέμα της υποστελέχωσης, ούτε καν παρόντες γιατροί…. Βλέπετε μέρα που ήταν, τέτοια πράγματα δεν μπορούσαν να ειπωθούν γιατί θα χάλαγαν τη φιέστα και οι παριστάμενοι διέτρεχαν τον κίνδυνο να βγουν συνοφρυωμένοι στα φωτογραφικά ενσταντανέ. Φωτογραφίες τραβήχτηκαν άπειρες, ανφάς και προφίλ, με αγκαλιές και οικειότητες , που αρμόζουν σε περιπτώσεις αμοιβαίων υποσχέσεων, που αποβλέπουν στα ψηφαλάκια από τη μια πλευρά, αυτή των αιρετών, ή των εν δυνάμει αιρετών, και σε κάθε είδους ανταποδόσεις από την άλλη. Αλισβερίσι να γίνεται. Συνηθισμένο το φαινόμενο, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους, ανά το Πανελλήνιο. Και δεν καταλαβαίνω, γιατί εμείς εδώ στο Ξηρόμερο να είμαστε οπισθοδρομικοί….

Δύο άλμπουμ, μου έλεγε καλός φίλος που είδε το φωτογραφικό υλικό, δεν αρκούν για να χωρέσουν τις φωτο , που τραβήχτηκαν και εν συνεχεία δημοσιοποιήθηκαν αρκούντως.

  • Φανταστείτε να εδημοσιοποιούντο και οι φωτο στο ‘’Μυστικό Δείπνο’’, που ακολούθησε σε παραλιακή ψαροταβέρνα, με μενού που δεν μάθαμε ακόμα, αν ήταν ψάρια ελευθέρας βοσκής, ή κλουβίσια. Θα περιμένουμε να μάθουμε, αλλά αυτό θα το πληροφορηθούμε όταν πάρουμε τη διάψευση από κάποιους συνδαιτημόνες, που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, αλλά ποτέ δεν το ομολόγησαν., παρά τις όποιες προκλήσεις δέχτηκαν από περίεργους πολίτες και σχολιαστές των blogs.

Βλέπετε είναι μερικά πράγματα, που γίνονται αλλά δεν λέγονται και κάποια άλλα, που λέγονται αλλά ποτέ δεν γίνονται…… Ξηρομερίτες, ψηφοφόροι, όποιοι και αν είστε, όπου και αν ανήκετε, αντιληφθείτε, επιτέλους, ότι εσείς κρατάτε το μαχαίρι, εσείς και το πεπόνι. Βάλτε, λοιπόν, στη θέση του τον καθένα, εκεί που του αρμόζει…..

  • Και επειδή θα πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και τα του θεού, τω θεώ, θα πρέπει να αναφέρω ότι το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, αλλά και ο Βουλευτής του Ν. Παπαναστάσης, έθεσαν το θέμα , όπως , αργότερα και με κάποια καθυστέρηση, έπραξε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Βαρεμένος. Οι

άλλοι παρευρισκόμενοι, και μη ……Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…….

  • Ένας άλλος δείπνος, όχι ‘’Μυστικός’’ αυτή τη φορά , αλλά ‘’αυτοδιoικητικός’’ και, συνάμα, κομματικός- όπως λένε αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα της ΝΔ- πραγματοποιήθηκε στα Πηγάδια. Τα μισά τοπικά στελέχη της ΝΔ έδωσαν το παρόν, ενώ τα άλλα, εκείνα που υποδέχθηκαν και συνόδευσαν τα κλιμάκια της κυβέρνησης και του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, απουσίαζαν επιδεικτικά. Γιατί άραγε; Και ύστερα φταίω εγώ, γι αυτά που γράφω…. Ήθελα να ήξερα, κάποιοι διαθέτουν , έστω και ένα δράμι, φαιάς ουσίας, ή την απώλεσαν από τις παρωπίδες που φορούν και από τους ευσεβείς πόθους, που διακατέχονται;

Θέλω, πάντως, να σημειώσω ότι απουσίαζαν οι κ. Κατσαούνης –αντιδήμαρχος- και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κ. Μπαμπούρης και Απ. Ντίνος. Δεν γνωρίζω τους λόγους απουσίας, αλλά απ ότι μου είπε καλός φίλος- όντας χρόνια στο κουρμπέτι- η παρουσία τους είναι πιο πολύτιμη στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι, στα πανηγύρια ! Τι εννοούσε ο ποιητής ; Πάντως, σε αυτή τη σύναξη ο ανώτατος αξιωματούχος, ήταν ο Περιφερειάρχης, ενώ στην άλλη - που λέγαμε- αναπληρωτής υπουργός, Γενικός Γραμματέας και Βουλευτές. Αυτά για το Πρωτόκολλο, που δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, από μόνο του.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι γνωστοί προσκωλυόμενοι, που πασχίζουν να κρατήσουν τη θέση τους, ή κάποιοι να αποκτήσουν μία θέση Δημοτικού Συμβούλου, ή Προέδρου Κοινότητας.

Όπως μας πληροφόρησαν, κάποιοι που δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες, συνδαιτημόνες ήταν και κάποιοι, που πρωτοστατούσαν στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Λέτε, η τυχόν σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ξεκινά, πρώτα από τα κάτω και μετά να μεταφέρεται, προς τα πάνω ; Ή, να συμβαίνει κάτι άλλο, και τι ;

  • Τι θα γίνει τέλος πάντων με τα αδέσποτα ζώα και κυρίως τα σκυλιά, που ο πληθυσμός τους, χρόνο με το χρόνο, αυξάνεται και καθίστανται άκρως επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα, ή ακόμα και την ίδια τη ζωή ανθρώπων ντόπιων , ή παραθεριστών. Θύμα των αδέσποτων, αυτή τη φορά στο Μύτικα, κάποιος κύριος, που έκανε τζόκινγκ στην παραλιακή και δέχθηκε επίθεση από περιφερόμενο σκύλο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα.

Οι αρχές, πότε , επιτέλους, θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Όταν θρηνήσουμε θύματα.; Τότε θα είναι αργά… Φαντασθείτε στη θέση του αθλούμενου ανθρώπου να ήταν κάποιοι μικρό παιδί, ή κάποιο ανήμπορο άτομο. Βλέπετε, μερικοί συμπολίτες μας είναι ανεύθυνοι και παντελώς αδιάφοροι. Κάποιος πρέπει να τους πει- αφού οι ίδιοι αρνούνται να το καταλάβουν- ότι αν δεν είναι σε θέση να μεγαλώσουν και να φροντίσουν ένα κατοικίδιο, είναι καλύτερα να μην το παίρνουν. Γιατί, η λύση δεν είναι να το αφήνουν στους δρόμους, ή στα χωράφια. Αν πραγματικά αγαπούν τα κατοικίδια, θα πρέπει και να τα φροντίζουν και όχι να τα εγκαταλείπουν, όπου βρουν.

  • Διαβάζω τις αναρτήσεις των κ. Μπιτσιώρη και Ζαρκαδούλα και την δικαιολογημένη αγωνία τους για τις διαστάσεις, που έχει πάρει η εγκατάσταση φ/β πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Μπαμπίνης. Δεν γνωρίζω, κατά πόσον έχουν παραβιαστεί οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των πάρκων και, πολύ περισσότερο, κατά πόσο η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Το μόνο, που είναι βέβαιο είναι ότι το Δασαρχείο Αμφιλοχίας θα πρέπει να ελέγχει με σχολαστικότητα τις διάφορες αιτήσεις, σε ότι το αφορά, και να εφαρμόζει κατά γράμμα τις επιταγές της σχετικής νομοθεσίας. Τα δάση, τα προστατευόμενα δέντρα και το περιβάλλον, γενικά, δεν μπορεί να αφεθούν στις άγριες διαθέσεις κάποιων επενδυτών, όποιοι και να είναι αυτοί. Πόσο μάλλον, που παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φ/β δεν είναι δα, και τόσο φιλική στο περιβάλλον, ενώ περιορίζει δραματικά καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπια. Ένα πρόβλημα λύνει, πολλά άλλα δημιουργεί σε βάρος της επάρκειας αγαθών, γεωργικών και κτηνοτροφικών.

Ωστόσο, αν και το ζήτημα είναι φλέγον , διαπιστώνω ότι στην ατζέντα της εκδήλωσης, που προγραμματίζει για τις 7 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης, το θέμα φ/β απουσιάζει.

Θέλω να πιστεύω ότι η παράλειψη, θα αντιμετωπισθεί. Γιατί, αν δεν είναι πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, τότε τι είναι ;

  • Πάντως, εμείς στο Μαχαιρά, προς το παρόν και απολύτως συμπτωματικά, τέτοιο θέμα δεν έχουμε. Αν όμως, προχωρήσουν τα σχέδια, που έχουν υποβληθεί για τη δημιουργία φ/β πάρκων, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ πιο σοβαρό για εμάς, απ ότι για τους Μπαμπινιώτες. Γιατί, πολλά από τα χωράφια που είχαν ενοικιασθεί, ή πρόκειται να ενοικιασθούν ή να αγορασθούν για τη δημιουργία πάρκων, είναι βοσκοτόπια, ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σε κάθε περίπτωση γεμάτα, από βελανιδιές και άλλα προστατευόμενα δέντρα. Κάποιος, μάλιστα, ‘’ηγετίσκος’’, όταν του παρατήρησα ότι τα χωράφια, που προορίζονται για φ/β πάρκα, είναι γεμάτα από βελανιδιές, μου απάντησε ότι αυτές θα φύγουν μέσα σε ένα βράδυ……


Σχόλια

  1. Εαν θέλουμε ως απλοί δημότες του δήμου μας,
    το δημοκρατικό θεσμό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να λειτουργεί ανεξάρτητα και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Πολιτείας μας,
    θα πρέπει οι εκάστοτε δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας να εκλέγονται με την απόλυτα ελεύθερη βούληση των δημοτών του δήμου μας.
    Επομένως όσοι από εμάς τους απλούς δημότες του δήμου μας συμφωνούμε με την πολιτική αντίληψη της ανεξάρτητης αυτοδιοικησης στο δήμο μας, να μήν επηρεαζόμαστε απο τις όποιες κομματικές πολιτικές αντιλήψεις ή πολιτικές πρακτικές ενδεχόμενης κομματικοποιησης της τοπικής αυτοδιοίκησης στον δήμο μας.
    Και βεβαίως όσοι ενδεχομένως θεωρούν ή θέλουν την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση εξαρτημένη είναι ελεύθερη επιλογή των και όπως είναι εξίσου ελεύθερη επιλογή η πολιτική αντίληψη της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης στον δήμο μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου