Μύτικας : Επίθεση σκύλου σε παραθεριστή που έκανε τζόκινγκ στην παραλία της Παλιόβαρκας.

 


Του κ. Γιώργου Πουρνάρα.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αισθάνομαι ντροπή και θυμό σαν πολίτης και κάτοικος της περιοχής. Σήμερα το πρωί ένας στενός συγγενής, κάνοντας τζόκινγκ στην παραλία προς Παλιόβαρκα, δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από πίσω από πεινασμένο σκυλί γνωστού ιδιοκτήτη, το οποίο κυριολεκτικά τον ξέσκισε, αποσπώντας σάρκες από το μηρό του και δαγκώνοντας τον παντού στα πόδια.
Όπως μας είπε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Αστακού (του Μύτικα δεν εφημερεύει δυστυχώς), εάν το τραύμα ήταν λίγο δίπλα, στην αορτή, ο άνθρωπος θα χανόταν ακαριαία...
Πριν λίγες μέρες είχε δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό τύπο καταγγελία παραθεριστών γι' αυτό το θέμα, χωρίς αντίκρισμα (αναφέρεται σε δικό μας πολύ πρόσφατο δημοσίευμα (δείτε εδώ), για δεσποζόμενα σκυλιά, μετά από επικοινωνία παραθεριστών μαζί μας. Δυστυχώς δεν άργησε η επιβεβαίωση των γραφομένων μας, κάτι που μας θλίβει βαθύτατα για την περιοχή που αγαπάμε και λατρεύουμε).
Παράλληλα, εκτός από τα πεινασμένα και αδέσποτα σκυλιά που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα εν μέσω καλοκαιριού των παραθεριστών, στο δρόμο προς Αστακό και προς Παλαιρο αλλά και μέσα (!) στον οικισμό Μύτικα, κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες αδέσποτα γελάδια, με σκουλαρίκια άρα γνωστού ιδιοκτήτη, τα οποία αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο τη νύχτα για την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών.
Ήδη από το 2018 είχα αρθρογραφήσει για το θέμα (δείτε εδώ) και πρότεινα λύσεις.
Ο Δήμος από το 2021 προχώρησε στη σύσταση επιτροπής επιτήρησης των ανεπιτήρητων ζώων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να είναι αποτελεσματικός. Αυτή η εικόνα είναι απλώς επιβεβαιωτική της τριτοκοσμικής νοοτροπίας που ενδημεί στην εγκαταλειμμένη περιοχή μας.
Εάν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα θα θρηνήσουμε θύματα.
Αλήθεια, με τέτοιες τριτοκοσμικές συνθήκες προσδοκούμε τουριστική ανάπτυξη;
http://mytikaspress.blogspot.com/2022/07/blog-post_94.html

Σχόλια

  1. Dionysis Mpanias
    Καταρχήν περαστικά στ ανθρώπινο ταχεία ανάρρωση και ευτυχώς που δν εγινε κάτι χειρότερο. Τα αδέσποτα ζώα είναι ΕΥΘΎΝΗ ΤΗΣ ΚΆΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΗΣ. Απ τη στιγμή όμως που δν υπάρχει δημοτική αρχή στ τόπο το θέμα τελειώνει εδώ. Επίσης ένα άλλο ερώτημα είναι γτ και πόσα αδέσποτα υπάρχουν?? Ένα αδέσποτα, έστω κ πεινασμένο, σκυλί δν θα πάει να φάει ανθρώπινη σάρκα για να χορτάσει...Τα ζώα έχουν μνήμη. Αδέσποτα ζωα που πιθανόν τα χτυπάει ο κόσμος είτε με μαγκούρες είτε κ με αμάξια (εχω δει με τ μάτια μου κ τα δύο περιστατικά) είναι λογικό να ειναι "άγρια ".Όμως σε καμία περίπτωση δν πρέπει να επιτίθενται σε κανέναν ανθρώπο. Αυτό το χάλι της Ξηρομεριτικης Μπανάνιας που επικρατεί ξςγυμνωνεται περισσότερο τους καλοκαιρινους μήνες λόγω της αύξησης τουε κόσμου. Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο, τι θα πει "διαδικτυακή καταγγελία "???Υπάρχει ο αρμόδιος εισαγγελέα για τέτοια αδικήματα. Ξεκολλάτε τα μυαλά σας,το FB δν είναι ούτε εισαγγελέας, ούτε ανακριτής ούτε κάποια εισαγγελική αρχή. Βλέπουμε κάποια αξιότιμη πράξη, ενεργούμ στη αρμόδια αρχή. Είναι τόσο απλό...
    Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι η ανυπαρξίας διακυβέρνησης του τόπου βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές,επιχειρήσεις και κάθε νέο που πάει κα ξεκινήσει. Αντε να θέλει κάποιος να κάνει μια νέα επιχείρηση, κάθε μορφής τουρισμόυ, και να κόβουν γελάδια βόλτα μέσα σε αυτό, οι δρόμοι να είναι καρμανιόλες και τα χορτάρια ένα τεραριο πέπλο που τα σκεπάζει ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχην το ζωο δεν ηταν αδεσποτο, αλλα ο ιδιοκτητης του το ειχε ελευθερο και την ευθηνη την εχει ο ιδιοκτητης , Ηθελα να ηξερα τοσα χρονια που κυβερνουσε τον τοπο ο μεγαλος αρετακιας με τους οδηγους και τις μερσεντες τα μαζευε τα αδεσποτα????

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ...
      ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου