Σοκάρουν οι μαρτυρίες στη δίκη του ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων

 

Συγκλονιστικές μαρτυρίες και φορτισμένη ατμόσφαιρα χαρακτήρισαν, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022,  τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λευκάδας  του 50χρονου ιερέα από το Αγρίνιο.

Ο προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη κληρικός φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις παραγωγής και κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, καθώς και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.


Η διαδικασία σήμερα  ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Δηλώθηκε μάλιστα παράσταση πολιτικής αγωγής και από τρίτη νεαρή ενώ ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις 10 περίπου μαρτύρων υποστήριξης της κατηγορίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την 18η Ιουλίου όταν και αναμένεται να καταθέσουν οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Το Δικαστήριο έπειτα από την εξέταση όλων των μαρτύρων και αφού ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου και η εισαγγελική πρόταση θα προβεί στην ετυμηγορία του .

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το  lefkadapress.gr , οι νεαρές γυναίκες αναφέρθηκαν στις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια του 50χρονου ιερέα τον οποίο περιέγραψαν ως «σατανικά ευφυή».

Χρειάστηκε μάλιστα αρκετές φορές ο πρόεδρος να διακόψει τη δίκη για να μπορέσουν τα κορίτσια να συνεχίσουν τις καταθέσεις τους καθώς  λύγιζαν και ξεσπούσαν σε λυγμούς.

Από τις πέντε καταθέσεις οι τέσσερις έκαναν λόγο για  βιασμό σε ηλικία από 14-16 ετών ενώ ο ιερέας περιγράφτηκε ως εξαιρετικά χειριστικός που έπειθε τις ανήλικες ότι αν δεν υπάκουαν θα τις έβρισκε μεγάλο κακό και μάγια.

Μάλιστα οι μάρτυρες κατηγορίας περιέγραψαν χαρακτηριστικά κοινοβίου καθώς με την οικογένειά του ιερέα διαβιούσαν δυο ακόμη μητέρες με τα έξι παιδιά τους, πέντε κορίτσια και ένα αγόρι. Να σημειωθεί ότι και οι δύο μητέρες είχαν χωρίσει με τους συζύγους τους.

Η άκρη του νήματος  για να αποκαλυφθεί η σοκαριστική υπόθεση ξετυλίχθηκε  όταν μία νεαρή έσπασε τη σιωπή της όταν μάλιστα έμαθε ότι η μικρότερη αδερφή της είχε βιαστεί.

Υποστήριξε μάλιστα πως απέστειλε επιστολή στον μακαριστό μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να το συναντήσει χωρίς όμως ανταπόκριση. Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη σε  site ελπίζοντας κάποιος εισαγγελέας να τη δει και να την καλέσει, όπως και έγινε.

Στη δίκη ακούστηκε πως ο ιερέας υποστήριζε στις ανήλικες ότι επικοινωνεί με γέροντες από το Άγιον Όρος– όπως ο Σεραφείμ, ο Εφραίμ ακόμη και με ο Άγιος Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς που έζησε στο Σαν Φρανσίσκο- και πως αυτοί με μηνύματα που του έστελναν τον οδηγούσαν στο δρόμο του Θεού. Στην πορεία βέβαια αποκαλύφθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο από το οποίο στέλνονταν τα μηνύματα στα κορίτσια βρισκόταν στα χέρια του εν λόγω ιερέα και ήταν εκείνος που παρίστανε τους γέροντες .

Χαρακτηριστικό είναι πως τα κορίτσια χαρακτήριζαν τον ιερέα «κωδικάνθρωπο» διότι με διάφορους κωδικούς- που είχε χαράξει ακόμη και στις πλάτες τους- παρίστανε πως έλυνε τα μάγια.

Κατά την πολύωρη διαδικασία ακούστηκαν συγκλονιστικά πράγματα αλλά και ότι ο ιερέας ενώ δεν είχε δικαίωμα σε εξομολόγηση παρ΄ όλα αυτά το έκανε και μάλιστα όχι σε εκκλησία αλλά στην γκαρσονιέρα ή την ταράτσα του σπιτιού του που και εκεί είχε διαμορφώσει  ένα χώρο. Είχε πείσει μάλιστα τις μητέρες των κοριτσιών να φορούν στο λαιμό ένα κουδουνάκι που τους έλεγε ότι ήταν το κουδουνάκι της Παναγίας.

Ειπώθηκε εξάλλου πως ωθούσε  τα κορίτσια σε επαιτεία  και ζητούσε μάλιστα και συγκεκριμένα ποσά κάθε φορά που μετέφερε τα παιδιά σε διάφορες πόλεις όπως  η Πάτρα και η Ναύπακτος.

Τραγική μορφή κατά την εκδίκαση και η Πρεσβυτέρα η οποία ήρθε σε δυσχερή θέση όταν ο πρόεδρος της έδρας της έδειξε τις άσεμνες φωτογραφίες που ο σύζυγός της υποχρέωνε τα κορίτσια να του στέλνουν.

Προσπάθησε να τον υπερασπιστεί παραδεχόμενη όμως ότι για πρώτη φορά βλέπει αυτές τις άσεμνες φωτογραφίες και τα μηνύματα που έστελνε στα κορίτσια και τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στους υπολογιστές του.

Διαβάστε περισσότερα στο lefkadapress.gr

Σχόλια