Με sleeping bag και με καρπούζι: Οικονομικότερες και ολιγοήμερες φέτος οι διακοπές - Οι μισοί Έλληνες δε θα καταφέρουν καθόλου

EUROKINISSI / ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ
EUROKINISSI / ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ

Τα πλοία φεύγουν γεμάτα από το λιμάνι του Πειραιά για τους νησιωτικούς προορισμούς. Αυτό που δεν είναι γεμάτο όμως, είναι οι τσέπες αρκετών ταξιδιωτών, οι οποίοι θα κάνουν φέτος οικονομικές και ολιγοήμερες διακοπές λόγω της ακρίβειας.

 Πέρυσι ήταν πολύ πιο άνετα. Φέτος έχουν ακριβύνει πάρα πολύ τα πράγματα, εξηγεί ταξιδιώτρια στο OPEN.

Η κίνηση από το πρωί στο λιμάνι είναι ιδιαίτερα αυξημένη, οι αδειούχοι του Ιουλίου συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα, ενώ αρκετοί είναι και οι εκδρομείς που φεύγουν έστω και για μία διήμερη απόδραση σε κάποιον κοντινό προορισμό. Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα μόνο έχουν προγραμματιστεί συνολικά 33 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 δρομολόγια από την Ραφήνα και 7 από το λιμάνι του Λαυρίου.


Εξοχικό και camping 

Η ακρίβεια αλλά και η οικονομική πίεση που υπέστησαν τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν οδηγήσει πολλούς σε πιο οικονομικές λύσεις για μία μικρή απόδραση από την πρωτεύουσα. «Δεν είναι μόνο ότι είναι λιγότερες οι διακοπές. Έχoυμε ένα εξοχικό που πηγαίνουμε και φέτος έχουμε αποφασίσει ότι δε θα βγαίνουμε τόσο πολύ έξω, δε θα τρώμε τόσο πολύ έξω», αναφέρουν ταξιδιώτες.

Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα καράβια από το λιμάνι του Πειραιά. Αρκετοί είναι αυτοί βέβαια που θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές ή θα προτιμήσουν να πάνε στο εξοχικό τους ή ακόμα και για κάμπινγκ.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Οι μισοί σχεδόν, Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΛΠΕ, δεν θα καταφέρουν φέτος να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές.

Συγκεκριμένα,1 στους 2 δε θα πάνε καθόλου διακοπές, ενώ από αυτούς που τελικά θα πάνε, οι 2 στους 10 θα κάνουν περιορισμένες διακοπές. Μεγάλη μερίδα των πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία θεωρεί ασύμφορο το κόστος των μεταφορικών και της διαμονής σε κάποιο νησί αλλά και έχει βρεθεί σε αδιέξοδο από το αυξημένο κόστος της ενέργειας τον υπόλοιπο χρόνο.

https://www.ethnos.gr

Σχόλια