Θεατρική παράσταση στον Αστακό: ''1822 - One Year Later''. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα.

 
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα. Ένα ταξίδι γέλιου 2,1/2 ωρών. Σύγχρονη σε γρήγορους ρυθμούς με άκρως θεατρικά – ποιοτικά κείμενα. Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία-επιθεώρηση για όλη την οικογένεια. Παρουσιάζει το σήμερα μέσα από το πέρασμα της Ιστορίας της Ελληνικής Οικογένειας με όλες τις δυσκολίες, τα προβλήματα αλλά και τις χαρές αυτής. Τρείς πολεμιστές και δυο μαχήτριες του 1821 διηγούνται την τότε εποχή των Ελλήνων με όλα τα προβλήματα που ακόμα και σήμερα βιώνουμε, μεταφέρουν τα θέλω τους, τα πιστεύω τους, αγανακτούν με το τι τους βρίσκει στη Χώρα μας.
Παρουσιάζουν την Ιστορία μας αλλιώς και με πολύ γέλιο. Η Ιστορία μας αλλιώς σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική, Κρήτη, Πόντος, Ήπειρος και όχι μόνο ξεσηκώνουν ήρωες και θεατή. Μια μοναδική σπονδυλωτή κωμωδία – επιθεώρηση – σάτιρα η οποία ταξιδεύει μέσα από το πέρασμα των χρόνων. Κωμικοτραγικά ευτράπελα –απίθανοι ήρωες (υπαρκτοί ή και της φαντασίας) θα ταξιδέψουν το θεατή αβίαστα στα μονοπάτια του γέλιου που φωτίζονται από τους ονειρεμένους χρωματισμούς της σκηνής παραμερίζοντας κάθε προβληματισμό και γαληνεύοντας μέσα από το γέλιο την ψυχή.
Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία - επιθεώρηση - σάτιρα πραγματικά αστείρευτη - ασταμάτητη και με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον θεατή.
Σε όλα μας τα έργα το δια δραστικό κομμάτι είναι απαραίτητο. Άλλο η γραφή του συγγραφέα, άλλο το μάτι του σκηνοθέτη, άλλο η ερμηνεία του ηθοποιού αλλά άλλο και η ψυχή του θεατή. Επιθυμία μας να γίνετε συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό του θεάτρου, του γέλιου, της ποιότητας, της αλήθειας, του σήμερα και της ελπίδας.

Σχόλια