Παρουσιάστηκε στη Βόνιτσα το βιβλίο του Γιώργου Παληγεώργου «Χωρίς βαλίτσα».

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΥ «ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ».

Σε κλίμα πνευματικής ευφορίας, στη Βόνιτσα, στην πλατεία Δημαρχείου στη παραλία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου (συλλογή διηγημάτων) με τίτλο ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ του Γιώργου Παληγεώργου, χθες Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.
Στην υψηλότατου ποιοτικού επιπέδου εκδήλωση, υπήρξαν στιγμές, που το κοινό που γέμισε την πλατεία, καθηλώθηκε σε επιμέρους προσεγγίσεις του βιβλίου αλλά και έζησε στιγμές ψυχικής και πνευματικής ανάτασης σε σχόλια κι αναγνώσεις αποσπασμάτων από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συγγραφέα υπήρξαν στιγμές που τα συναισθήματα εναλλάσσονταν απ’ τη συγκίνηση στην ευφορία σε ένα διαρκές συναισθηματικό εκκρεμές. Ο συγγραφέας τόνισε πως κι οι «γραφιάδες», ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας κι ολόκληρη η ανθρωπότητα, έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην ανάταξη της αισιοδοξίας των λαών και στην επαναφορά των ανθρωπιστικών αξιών. Τέλος υπογραμμίζοντας την ύπαρξη σημαντικότατου τοπικού πνευματικού δυναμικού, ευχήθηκε η ιστορική Βόνιτσα και η ευρύτερη περιοχή να παραμείνουν πνευματικό κάστρο στο διηνεκές!
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Γιώργος Βαρεμένος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας & Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κος Παντελής Αποστολάκης.
Βασική εισηγήτρια του βιβλίου ήταν η κα Στέλλα Προδρομίτη - φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή & εκπαίδευση.

Ανέγνωσαν αποσπάσματα και σχολίασαν:
  • Η κα Ρόη Παλούκη - Ζαχαράκη Ιστορικός - Αρχαιολόγος, συγγραφέας, Διευθύντρια Γυμνασίου Βόνιτσας και
  • Ο κος Θύμιος Μυλωνίδης- Δάσκαλος, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Βόνιτσας.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Γιάννης Κολοβός - Μαθηματικός, π. Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, π. Κ.Σ. ΑΔΕΔΥ, π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας.
Στο τέλος οι συντελεστές της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν!



Σχόλια