Αγράμπελα Ξηρομέρου : Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης

 


Πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο χωριό μας. Ο αγωγός είχε κατασκευαστεί περίπου το 2000 από την Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον αείμνηστο Πυθαγόρα Σαμαρά. Ένα μεγάλο έργο που έλυνε τα χρόνια προβλήματα υδροδότησης του χωριού μας.
Ένα έργο όμως έχει και κάποια ημερομηνία λήξης και θα πρέπει με τον καιρό του να συντηρείτε και να αντικαθίσταται με νέο.
Εδώ και μερικά χρόνια είχαμε ενδείξεις ότι ο αγωγός λόγω των επικαθίσεων αλάτων άρχιζε και βούλωνε σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα να υπήρχαν συνεχώς θέματα σωστής υδροδότησης στα σπίτια, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου υπήρχε μεγάλη ζήτηση νερού.
Με τους υδραυλικούς του Δήμου Ξηρομέρου πάντα δίναμε λύσεις στο θέμα μας με επεμβάσεις σε σημεία που υπήρχε το πρόβλημα.
Δυστυχώς εφέτος το Πάσχα το πρόβλημα έγινε πιο έντονο, με Αριθμό Πρωτ. 4921/27-5-2022 έκανα αίτηση στην Δημοτική αρχή για άμεσες ενέργειες στην λύση του προβλήματος.
Επίσης με νέο αίτημα με Αριθμό Πρωτ. 6425/15-07-2022 για την αντικατάσταση ολόκληρου του αγωγού ύδρευσης (μετά από υποδείξεις των υδραυλικών, 700 μέτρα περίπου από τα 800 μιας και τα 100 είχαν αντικατασταθεί προ οκτώ ετών τον Ιούλιο του 2014) .
Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα της κοινότητας μας και με κατεπείγουσα εντολή ανέθεσε το έργο σε εργολάβο και προέβη στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.
Το θέμα μας λύθηκε και το νερό πάλι ρέει στα σπίτια μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Κο Τριανταφυλλάκη Ιωάννη τον Αντιδήμαρχο ύδρευσης Κο Μακρή Σωτήριο για την ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος.
(Υ.Σ. 1) Το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη καθώς απομένουν κάποια υπόλοιπα της εργολαβίας που λόγω καλοκαιρινής περιόδου θα ολοκληρωθεί μετά το 15αυγουστο
(Υ.Σ. 2) Για να μην υπάρξει και στο μέλλον διάφορα ζητήματα με βουλώματα στον αγωγό , με νέο αίτημα μου στην Δημοτική αρχή θα αιτηθούμε την τοποθέτηση ενός συστήματος (διασπαστής αλάτων) που θα εξασφαλίζει αφενός μεν η διάλυση των επικαθίσεων που ήδη υπάρχουν στην δεξαμενή και αφετέρου η πρόληψη ώστε να μη δημιουργούνται νέες επικαθίσεις αλάτων στον αγωγό.
(Υ.Σ. 3) Επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μπολίκα Δημήτριο καθώς και τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου Μπαμπάνη Κων/νο για τις εθελοντικές εργασίες που προσέφεραν έτσι ώστε να διατηρήσουμε το χωριό μας καθαρό και ευχάριστο κατά την διάρκεια της εκτελέσεως του έργου.
Συνεχίζουμε...
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Δημήτριος Χρ. Τάγκας
Πρόεδρος Κοινότητας Αγραμπέλου

















Σχόλια