«Κραυγή αγωνίας» για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ξηρομέρου

 


Πηγή Facebook: Ioanna Verri

 «Κραυγή αγωνίας» για την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στο Δήμο Ξηρομέρου, Ιωάννα Βερρη. Ο σκοπός του μηνύματος είναι να βοηθήσουμε όλοι μαζί, να συμπράξουμε για να κάνουμε την ζωή των αδέσποτων φίλων μας, καλύτερη

Διαβάστε παρακάτω όσα έγραψε η κα. Βερρη:

     Καλησπέρα...τα κουτάβια της φωτογραφίας βρέθηκαν δεμένα κ' πεταμένα μέσα σε κάδο απορριμμάτων, ...

 

ευτυχώς που η Ιωάννα Κοκ. με τον μπαμπά της είδαν σακούλα και την άνοιξαν .... τα μωρά πάρθηκαν για φιλοξενία σε αυτούς .... οι διακοπές τους όμως έφταναν στο τέλος ... και ο προβληματισμός τους ήταν τι θα απογίνουν τα 4 κουταβάκια. 

Ήρθαν και με βρήκαν αφού δεν έβρισκαν καμία ανταπόκριση από την Δημοτική Αρχή (που είχα ενημερώσει και εγώ), στην οποία θα αναφερθώ πιο κάτω, όταν έφυγαν, τα κουτάβια τα φιλοξένησα στο μαγαζί μου. Ανά 3ωρες τάισμα με μπιμπερό όπως βλέπετε.

 Ευτυχώς για καλή τους τύχη η πολύ καλή μου φίλη Margherita Castellani που πραγματικά αγαπά τα ζώα και με έχει βοηθήσει πολλές φορές,με ρώτησε τι μπορούμε να κάνουμε εξασφαλίζοντας από αυτή όλα τους τα έξοδα μέχρι να δοθούν για υιοθεσία. 

Έτσι επικοινωνήσαμε με την Pwla Moka πρόεδρο του συλλόγου Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα ... καί φυσικά όπως πάντα μου πρόσφερε απλόχερα την βοήθεια τους. 

Τώρα όσον αφορά την Δημοτική Αρχή (από το πιο μεγάλο έως και το πιο μικρό σε θέσεις εννοώ). Έχουν ενημερωθεί για όλα τα ζώα που βρίσκονται παρατημένα, πεταμένα, έγκυες σκύλες που θέλουν στείρωση και άλλα πολλά.... Κύριοι σταματήστε να πιπιλάτε την καραμέλα όσον αφορά το όνομά μου ότι το θέμα κ' η κόντρα μας είναι θέμα πολιτικό ... γιατί αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται. 

Σας έχω ξελασπώσει παρά-πολλές φορές, με αδέσποτα είτε σκυλάκια είτε γατάκια κ' όλα αυτά με έξοδα δικά μου .... 

Το θέμα λοιπόν δεν είναι πολιτικό είναι ότι εσείς είστε  ανεύθυνοι, ανύπαρκτοι, ανίκανοι κ' καθόλου ευαισθητοποιημένοι πάνω στο θέμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Διαβάστε το νομοσχέδιο κ'  κάντε το πράξη... 

Τα ζώα ζουν και αναπνέουν, έχουν ανάγκη από φροντίδα... Δεν είναι σκουπίδια που μπορούν να  μαζευτούν και μια μέρα μετά ... Έλεος πια. 

Για το τέρας που τα έδεσε στην σακούλα και τα πέταξε στον κάδο αφήνω τα συμπεράσματα σε εσάς..


Σχόλια